Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Στάρμερ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Στάρμερ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Ικανοποίηση Μητσοτάκη γιατί η Βρετανία επιθυμεί παραγωγική σχέση με την ΕΕ.

Σύντομη συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο των εργασιών της 4ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που διεξήχθη στο Οξφορντσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί παραγωγική σχέση με την ΕΕ, ενώ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν σύντομα διμερή συνάντηση.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο κ. Μητσοτάκης έλαβε μέρος στις συνεδριάσεις της ολομέλειας και σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα την υπεράσπιση και την διασφάλιση της δημοκρατίας, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών παρακάθησε στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν των ηγετών ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με την Πρόεδρο του Κοσσόβου, Β. Οσμάνι στην οποία επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στην επανεκλογή της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

«Ήμουν ένας από τους διαπραγματευτές εκ μέρους της. Πιστεύω ότι η ηγεσία της θα συνεισφέρει σταθερότητα και συνέχεια αλλά και μία ξεκάθαρη έμφαση στα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε να έλθουν πιο κοντά στην Ευρώπη, κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό σε μία εποχή η οποία, από γεωπολιτικής άποψης, είναι γεμάτη προκλήσεις», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.