Πολιτική

Διαμαντοπούλου: Η απάντηση στη φτώχεια δεν είναι επιδόματα, αλλά μεταρρυθμίσεις

Διαμαντοπούλου: Η απάντηση στη φτώχεια δεν είναι επιδόματα, αλλά μεταρρυθμίσεις Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Η συζήτηση περί «δεκανικιού» έχει μία λογική ηττοπάθειας, δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

«Οι πολλές υποψηφιότητες σημαίνουν και μεγάλη προσέλευση», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι με πολλές κάλπες και συνεργασία με εθελοντές δικηγόρους», επεσήμανε σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Max FM της Πάτρας. Το ΠΑΣΟΚ, συμπλήρωσε, έχει τη δυνατότητα να διαφυλάξει το αδιάβλητο των εκλογών.

Η συζήτηση περί «δεκανικιού» έχει μια λογική ηττοπάθειας, τόνισε και συμπλήρωσε ότι τιμόνι της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι η σοσιαλδημοκρατική λογική.

Ως υποψήφια, δήλωσε, απευθύνεται στο ένα εκατομμύριο που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και δεν το έχουν ξανακάνει και τόνισε ότι οι εσωκομματικές εκλογές δεν πρέπει να αποτελέσουν ιστορία μηχανισμών.

«Η απάντηση στη φτώχεια εδώ στην Δυτική Ελλάδα, δεν είναι τα επιδόματα, αλλά οι ανατροπές και οι μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε. Παραθέτοντας στοιχεία από μελέτη του ΙΟΒΕ, συμπλήρωσε ότι στη Δυτική Ελλάδα ο κίνδυνος φτώχειας αφορά το 37% του πληθυσμού της περιφέρειας.

«Το κράτος έχει 21.000 αρμοδιότητες ενώ οι δήμοι 1.500 και οι περιφέρειες 600, χρειάζεται αποκέντρωση και καταμερισμός αρμοδιοτήτων», υπογράμμισε και σημείωσε ότι η ανάπτυξη θα πάει καλύτερα με κατάλληλες μεταρρυθμίσεις, που αφορούν όλη την κοινωνία.