Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Διεγράφη η Λινού από την κοινοβουλευτική ομάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Διεγράφη η Λινού από την κοινοβουλευτική ομάδα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Την έψαχναν για να παραιτηθεί, ο Κασσελάκης ζήτησε τη διαγραφή της.

Διεγράφη η Αθηνά Λινού από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προαναγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Νίκος Παππάς ενημερώνει για τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού.

«Μετά από εισήγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Αθηνά Λινού», ανέφερε η επιστολή του Νίκου Παππά, που από το βράδυ της Τρίτης είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

epistoli-pappa-diagrafi-linou_3ab75.jpg

Από την Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ζητήσει από το πρωί στην κ. Λινού να παραιτηθεί από την Κ.Ο. του κόμματος και να παραδώσει την έδρα της για λόγους διαφάνειας, καθώς φαίνεται πως δεν έπεισαν την ηγεσία του κόμματος τα όσα υποστήριξε αναφορικά με τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για τις απευθείας αναθέσεις στο Ινστιτούτο «Prolepsis», του οποίου πρόεδρος έχει διατελέσει η κυρία Λινού.

Μάλιστα όπως μαθαίνουμε, είχε υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Καπνισάκη με την κ. Λινού, η οποία όπως φαίνεται δεν έχει δέχτηκε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα της – τουλάχιστον προς ώρας – και έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στη διαγραφή της.

Στη συνέχεια ωστόσο, φαίνεται πως δεν υπήρξε άλλη επαφή καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του, υποστήριξε πως «αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «ζήτησα τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ», τονίζοντας ότι «τυχόν παραίτησή της πλέον είναι προσωπικό (και πολιτικό) ηθικό της ζήτημα».

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0zZkWvNMtkee5CeuG1synAvaqNukDdgm3Hyj2TQcgxBEZwKYE9cKRb7wtVdjmsBfol&id=100093770103899}