Πολιτική

Οξύνει τη στάση του ο Κασσελάκης σε όλα τα εσωκομματικά μέτωπα…, πλην Πολάκη

Οξύνει τη στάση του ο Κασσελάκης σε όλα τα εσωκομματικά μέτωπα…, πλην Πολάκη Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Διαγραφή Λινού, νέες αιχμές κατά Τσίπρα αλλά πραότητα απέναντι στον Πολάκη από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αντεπίθεση σε όλα τα εσωκομματικά μέτωπα, πλην Πολάκη, στον οποίο έκανε ανοίγματα, πραγματοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης, με μια παλιότερη προσφιλή του μέθοδο, δηλαδή με μια «τυχαία» συνάντηση με κάμερα τηλεοπτικού σταθμού, αυτή τη φορά όχι σε δρόμο του Κουκακίου, αλλά σε σοκάκι των Χανιών, όπου βρίσκεται για τους τετραήμερους εορτασμούς του γάμου, οι οποίοι ξεκινούν σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να νιώθει πιο ασφαλής για τους συσχετισμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φαίνεται να οφείλεται στη χθεσινή ανανέωση και αναβάθμιση της συμμαχίας του με τον Νίκο Παππά.

Διαγραφή Λινού

Καταρχάς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε ότι είχε ζητήσει από την Αθηνά Λινού την παράδοση της έδρας της, επικρίνοντας την για το γεγονός ότι δεν απαντάει στις προσπάθειες επικοινωνίας των συνεργατών του. Λίγη ώρα μετά, σε προσωπική του ανάρτηση στα social media, ξεκαθάρισε, δε, πως έδωσε εντολή για τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και στη συνέχεια απεστάλη σχετική επιστολή του νέου προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, στον πρόεδρο της βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Νέες αιχμές για Τσίπρα

Με αφορμή το θέμα της Αθηνάς Λινού, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε έμμεσες αιχμές και εις βάρος του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί τα πράγματα (σ.σ. τα στοιχεία της Αθηνάς Λινού) πριν μπει στα ψηφοδέλτια. Είναι ένα μάθημα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ειρωνεία για Φάμελλο

Ακόμη πιο αιχμηρός στάθηκε έναντι του Σωκράτη Φάμελλου, για τον οποίο δήλωσε σκωπτικά ότι αποτελεί είδηση που δεν γνώριζε ο ίδιος ότι διαφωνούσε μαζί του από την πρώτη εβδομάδα της συνεργασίας τους, απαντώντας ουσιαστικά σε αναφορά του πρώην προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε αντιπαράθεση που είχε με τον βουλευτή, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, κατά τη χθεσινή πολύωρη και θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ στη βουλή. Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως είχε συζητήσει μαζί του πριν από ένα μήνα και τον είχε πληροφορήσει για τις προθέσεις αντικατάστασης του.

Ας με προκαλέσουν

Επιπλέον, φάνηκε να πετάει το γάντι ευρύτερα σε όσους τον αμφισβητούν, υπογραμμίζοντας: «Το κόμμα θα αλλάξει. Η βάση θα αποκτήσει φωνή. Αν αμφιβάλλουν για τη στήριξη από τη βάση, ας με προκαλέσουν». Σύμφωνα με στελέχη που βρίσκονται κοντά στους Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Παππά, η μεταξύ του συμμαχία θεωρούν πως τους εξασφαλίζει πάνω από το 50%+1 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, γεγονός που δεν επιτρέπει να περάσει πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως απαιτεί το καταστατικό του κόμματος.

Πραότητα έναντι του Πολάκη

Αντιθέτως, ιδιαίτερα εφεκτικός στάθηκε έναντι του Παύλου Πολάκη, τον οποίο διαχώρισε πλήρως από την περίπτωση της Αθηνάς Λινού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ζήτημα της κυρίας Λινού είναι εντελώς διαφορετικό από το ζήτημα του Παύλου Πολάκη». Μολονότι, λοιπόν, παραδέχτηκε ότι «η στάση του εκείνη την ημέρα ήταν αντιπαραγωγική», επιτέθηκε στον πρόεδρο της βουλής Κώστα Τασούλα για το γεγονός ότι αποκάλεσε τον Χανιώτη Βουλευτή «ζήτουλά προσοχής». Μάλιστα, σημείωσε ότι η χθεσινή συνάντηση του με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χανιών (από όπου κατάγονται και αυτός και ο Παύλος Πολάκης), ξεπέρασε τις 4 ώρες, υπονοώντας ότι τον απασχολεί το ζήτημα αποκατάστασης των σχέσεων του με τον Χανιώτη Βουλευτή, εξέλιξη που ζητά μετ’ επιτάσεως ένα μεγάλο μέρος της κοινής βάσης των υποστηρικτών των δύο ανδρών.