Πολιτική

Στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια υπηρεσίας των F-4 ο Νίκος Δένδιας

Στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια υπηρεσίας των F-4 ο Νίκος Δένδιας Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR
Ο Νίκος Δένδιας είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους της 338Μ στην Ανδραβίδα.

Στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 ετών του Μαχητικού Αεροσκάφους F-4 στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας παραβρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Συνοδεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου Δημοσθένη Γρηγοριάδη, ο Νίκος Δένδιας βρέθηκε στην 117 Πτέρυγα Μάχης (117 ΠΜ), στην Ανδραβίδα, όπου παρακολούθησε τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση, καθώς και ιστορικό βίντεο που προβλήθηκε με εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές δραστηριότητες των μαχητικών αεροσκαφών F-4. Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους της 338Μ.

«Βρισκόμαστε εδώ για να θυμίσουμε κατ’ αρχήν, πώς ξεκίνησαν όλα την Παρασκευή 5 Απρίλιου 1974, όταν τα πρώτα έξι F-4 Phantom προσγειώθηκαν εδώ, στην 117 Πτέρυγα Μάχης. Και να φέρουμε πάλι στη μνήμη των νεότερων όλες εκείνες τις στιγμές που άνθρωποι και μηχανήματα έγιναν ένα για την προστασία της Πατρίδας, καταγράφοντας άπειρες ώρες πτήσεων και να τιμήσουμε όλους εκείνους που προσέφεραν σε αυτήν την προσπάθεια» είπε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, η βουλεύτρια Ηλείας Διονυσία Ζήσιμου – Αυγερινοπούλου, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Παναγιώτης Γεωργακόπουλος και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο Ιωάννης Τσαούσης μαζί με τον πατέρα του Αντιπτέραρχο ε.α. Βασίλειο Τσαούση, τον αρχαιότερο εν ζωή Διοικητή της 117 ΠΜ.

Παρόντες ήταν επίσης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ, διατελέσαντες Διοικητές και στελέχη που υπηρέτησαν ευδοκίμως στην 338Μ, συγγενείς πεσόντων Ιπταμένων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της Αυτοδιοίκησης.