Πολιτική

Ηλιόπουλος αποκαλύπτει τους λόγους παραίτησης: Είχα ενημερώσει τον Κασσελάκη πως δεν θα πάρει την έδρα

Ηλιόπουλος αποκαλύπτει τους λόγους παραίτησης: Είχα ενημερώσει τον Κασσελάκη πως δεν θα πάρει την έδρα Φωτογραφία: eurokinissi
«Δεν έπρεπε να διαγραφεί ο Πολάκης». Τι είπε για Κασσελάκη, Τσίπρα, Τσαπανίδου, Λινού, Χρυσοχοΐδη.

Δηλώσεις στο Action24 έκανε ο Όθωνας Ηλιόπουλος, το βράδυ της Παρασκευής (30/8), εξηγώντας ότι παραιτήθηκε για λόγους «προσωπικούς».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, γνώριζε πως ήταν πολύ δύσκολο να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή, κάτι που είχε συζητήσει και με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πριν γνωστοποιήσει την απόφασή του, όπως ανέφερε. «Ευχήθηκα να βρεθεί στη Βουλή ο αρχηγός του κόμματος, θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για το κόμμα να έχει τον αρχηγό του στη Βουλή», τόνισε ο πρώην βουλευτής Επικρατείας. Υπογράμμισε όμως ότι πέρα από την πρώτη επιλαχούσα Πόπη Τσαπανίδου η οποία είναι «φίλη, σοβαρός άνθρωπος και εξαιρετική συνάδελφος», υπήρχε και η Ζωρζέτα Λάλη η οποία θα «μετέφερε» την έδρα στη Νέα Αριστερά.

{https://www.youtube.com/watch?v=smWNQ8deC6E}

Παράλληλα, έριξε «βολές» στους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μάλιστα, ότι η Νέα Αριστερά «δεν παρουσίασε κάποια διαφορετική πρόταση από αυτή που λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». «Η εσωτερική σύγκρουση θα μπορούσε να βοηθήσει την κοινωνία εάν γινόταν στα όργανα» και αναρωτήθηκε «θα κάνουμε εκλογές μέχρι να μην βγει ο κ. Κασσελάκης;».

Αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «υπέφερε» από την εσωτερική αμφισβήτηση και ζήτησε από όλους στο κόμμα «να μιλήσουν πολιτικά και όχι προσωπικά» ενώ παρομοίασε την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ «σαν τη Γάζα στη Μέση Ανατολή, όπου εύκολα ανοίγεις μια επιχείρηση και μπαίνεις μέσα αλλά δύσκολα την κλείνεις, κυρίως επειδή δεν έχω δει από τους συμμετέχοντες μια τακτική εξόδου».

Επίσης, αναφέρθηκε στην Αθηνά Λινού και τον Παύλο Πολάκη. Συγκεκριμένα, για την υπόθεση της Αθηνάς Λινού είπε ότι «την ξέρω και εκτιμώ την επιστημονική και ακτιβιστική της δράση» και ότι είναι «νομικό θέμα για το ινστιτούτο» και «θα πρέπει να ελεγχθεί από αρμόδια επιτροπής της Βουλής ή από μια ανεξάρτητη αρχή» ενώ σε ερώτηση για τον Παύλο Πολάκη, απάντησε πως «δεν θα έπρεπε ποτέ να διαγραφεί» γιατί μπορεί να έχει «διαφορετικές αντιδράσεις» αλλά ο ίδιος καταλαβαίνει «την αγανάκτησή του μπροστά στις βρώμικες καταστάσεις και τις επιθέσεις που δέχεται». «Θα χαιρόμουν να επιστρέψει, μπορεί να μην συμφωνώ με την εκφορά του πολιτικού του λόγου αλλά έχει πολιτικό λόγο», πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Τέλος, αποκάλυψε ότι είχε συναντηθεί στο παρελθόν με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «για να βρούμε λύσεις για την υγεία» ενώ για το εμβόλιο του καρκίνου τόνισε ότι «ο τρόπος είναι καινούργιος, όχι τα εμβόλια που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν αλλά δεν είχαν επιτυχία. Έρχεται μια μετρήσιμη επιστημονική εξέλιξη για τον καρκίνο».