Πολιτική

Σπίρτζης: «Συμφωνώ με τον Κασσελάκη, καλύτερα να βγάλει και τη λέξη Αριστερά»

Σπίρτζης: «Συμφωνώ με τον Κασσελάκη, καλύτερα να βγάλει και τη λέξη Αριστερά»
Ο Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε με σκωπτικό τρόπο τις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, σημειώνοντας πως «αυτό το κόμμα δεν θυμίζει σε τίποτα τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά»

«Σύμφωνος» με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγή ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, που ισχυρίστηκε ειρωνευόμενος πως «αν δεν υπάρχει η αριστερά στο όνομα ακόμα καλύτερα, γιατί θα αντικατοπτρίζει πώς έχει εξελιχθεί το κόμμα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταμορφώνεται σε κόμμα Κασσελάκη ειδικά με τις συγκεκριμένες προστάσεις και τις πρακτικές, είναι ένα κόμμα που αφήνει τις αξίες της προοδευτικής παράταξης» συνέχισε ο Σπίρτζης επισημαίνοντας στο ΟΡΕΝ πως «πρέπει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν τεθεί θέμα ηγεσίας».

Με αφορμή, δε, τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σχολίασε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε μια ΝΔ που καταρρέει και μια αντιπολίτευση που έχει και άλλο πιο κάτω».

Ο πρώην υπουργός έκανε παράλληλα λόγο για «ειλημμένη απόφαση» Κασσελάκη να διαγράφει όποιον διαφωνεί.

«Εδώ έχουμε μια τακτική πλήρωσης άλλων σχεδίων, υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που στηρίζουν τον Μητσοτάκη και θέλουν μια αντιπολίτευση που δεν θα ασκεί τον θεσμικό της ρόλο. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό συγκεκριμένων συμφερόντων που στηρίζουν Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το γιατί δεν αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως αυτό είναι το κόμμα του, ενώ σε ό,τι αφορά την επιστροφή Πολάκη, παρατήρησε ότι «το πολιτικό έλλειμμα του κ. Κασσελάκη φαίνεται από μια σειρά πολιτικών χειρισμών.

»Έχουμε μια ηγετική ομάδα που το μόνο που τη νοιάζει είναι η καρέκλα, η σφραγίδα, το κτήριο, η χρηματοδότηση αλλά οχι το κόμμα.

»Εμείς θα δώσουμε τη μάχη και αν αλλάξουν οι αρχές και οι αξίες του κόμματος θα δούμε» συμπλήρωσε.