Πολιτική

Μετωπική Άδωνι Γεωργιάδη - Mega, τι απαντά ο Μαλέλης

Μετωπική Άδωνι Γεωργιάδη - Mega, τι απαντά ο Μαλέλης Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ, SOOC/ MENELAOS MYRILLAS
«Θα πάω στο ΕΣΡ για να βγω στο δελτίο ειδήσεων του Mega», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και το Mega και σήμερα ο γενικός διευθυντής ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, Σταμάτης Μαλέλης απάντησε στις διαμαρτυρίες του υπουργού Υγείας.

Τις τελευταίες ημέρες με αναρτήσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης στρέφεται κατά του τηλεοπτικού σταθμού, ζητώντας ουσιαστικά να φιλοξενηθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. «Λογικές και νοοτροπίες “θέλω να βγω όπου θέλω και όποτε θέλω” δεν συνάδουν με τη Δημοκρατία», του απάντησε ο Σταμάτης Μαλέλης σήμερα.

Στις 28 Αυγούστου ο υπουργός Υγείας έγραψε στο X ότι ζήτησε εκείνη την ημέρα να παρέμβει «ζωντανά» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ώστε να ακουστεί και η δική του πλευρά για τις καταγγελίες που αφορούν στο ΕΣΥ. «Δεν χώραγε όμως κάτι τέτοιο στο πρόγραμμά τους, οπότε αναμένω την πρόσκλησή τους, όποτε το κρίνουν σκόπιμο. Η ορθή ενημέρωση του κοινού στα τόσο σοβαρά θέματα της υγείας παραμένει το ζητούμενο», συμπλήρωσε.

{https://x.com/AdonisGeorgiadi/status/1828795823246754063}

«Θα πάω στο ΕΣΡ»

Σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε στο ζήτημα, δηλώνοντας ότι έχει αποφασίσει να προσφύγει στο ΕΣΡ, προκειμένου να παρέμβει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Έχω ένα κανάλι, το Mega και τον κύριο Μαλέλη τον φίλο μου που παίζει κάθε μέρα, μια ώρα, στο δελτίο ειδήσεων η διάλυση του ΕΣΥ και δεν τολμάει να με καλέσει να τους απαντήσω. Δεν με καλούν. Στο τέλος, το έχω αποφασίσει: θα εφαρμόσω τον νόμο, θα πάω στο ΕΣΡ, θα ζητήσω να παρέμβω στο δελτίο του Mega και θα βγω με εντολή του ΕΣΡ», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας.

«Θέλει να ρίξει ο Μαλέλης, με τον κ. Μαρινάκης, την κυβέρνηση και δεν με αφήνουν να μιλήσω», συμπλήρωσε.

Δείτε όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το Mega μετά το 19:00 του βίντεο

{https://www.youtube.com/watch?v=ERBDm2fLXA4}

Μαλέλης: Οι δημοσιογράφοι αποφασίζουν, όχι οι υπουργοί

Έπειτα από αυτή τη δήλωση, ο Σταμάτης Μαλέλης απάντησε στον υπουργό Υγείας με ανάρτησή του, στην οποία επεσήμανε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει κληθεί σε αρκετές εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το πού θα προβληθεί ένα θέμα το αποφασίζουν οι δημοσιογράφοι και όχι οι υπουργοί.

Αναλυτικά, ο γενικός διευθυντής ειδήσεων του Mega έγραψε:

«Οι ειδήσεις και οι ενημερωτικές εκπομπές του Mega είναι ανοιχτές σε όλες τις απόψεις. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη. Λογικές και νοοτροπίες “θέλω να βγω όπου θέλω και όποτε θέλω” δεν συνάδουν με τη Δημοκρατία.

Ο δημοσιογράφος έχει την ευθύνη και την υποχρέωση της ενημέρωσης των πολιτών. Ο κ. Γεωργιάδης έχει κληθεί από το Mega να μιλήσει σε αρκετές εκπομπές του καναλιού. Το πού θα παίξει ένα θέμα το αποφασίζουν οι δημοσιογράφοι και όχι οι υπουργοί.

Αύριο ο κ. Γεωργιάδης είναι καλεσμένος του Νίκου Ευαγγελάτου. Εκκρεμούν προσκλήσεις σε άλλες δύο εκπομπές. Επίσης σήμερα με επιστολή μας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ζητήσαμε συνέντευξη από τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Θα συνεχίσουμε τα ρεπορτάζ μας που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη».

{https://x.com/stamatismalelis/status/1831333178163736839}

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Λίγο αργότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του υποστήριξε ότι έπειτα από τις «απολύτως δικαιολογημένες» διαμαρτυρίες του, ο Σταμάτης Μαλέλης «αναγκάστηκε» σήμερα να τον καλέσει σε τρεις εκπομπές.

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε ότι πρέπει να προσκληθεί στο δελτίο ειδήσεων και κατηγόρησε το Mega ότι έχει επιλέξει να τον «χτυπάει» επειδή θέλει να «ρίξει» την κυβέρνηση.

«Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, καμία από αυτές τις εκπομπές δεν αντισταθμίζει την επικοινωνιακή δύναμη του δελτίου ειδήσεων. Ενός δελτίου που έχει επιλέξει να προβάλλει κάθε μέρα τη δήθεν “κατάρρευση” του ΕΣΥ, με επιχειρήματα του τύπου: “οι ασθενείς σε απόγνωση έως και 8 ώρες αναμονή”, λες και πριν ήταν λιγότερες οι ώρες της αναμονής», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το Mega, για πολιτικούς λόγους, έχει επιλέξει να κτυπά εμένα προσωπικά, απλώς και μόνον διότι δεν με συμπαθεί ο ιδιοκτήτης του κος Βαγγέλης Μαρινάκης και διότι ο ιδιοκτήτης θέλει να ρίξει με κάθε τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στις Δημοκρατίες δεν είναι υποχρεωτικό να μας συμπαθούν όλοι και φυσικά έχει το δικαίωμα ο κος Βαγγέλης Μαρινάκης να θέλει να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτό που δεν είναι επιτρεπτό, είναι να χρησιμοποιεί μία δημόσια συχνότητα με τον τρόπο που το κάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού αυτού», υποστήριξε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας.

«Είμαι πολλά χρόνια στα δημόσια πράγματα και στην τηλεόραση και ξέρω καλά, όπως και ο κ. Μαλέλης, ότι όταν θίγεις κάποιον ονομαστικά και σου ζητάει να παρέμβει, είσαι υποχρεωμένος να του δώσεις βήμα. Ο φόβος του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega είναι δηλωτικός του ότι γνωρίζουν το αδύναμο των επιχειρημάτων και του ρεπορτάζ τους.

»Ως αρμόδιος υπουργός, θα υπερασπιστώ το ΕΣΥ και τη δουλειά που κάνουν καθημερινά οι χιλιάδες εργαζόμενοί του, από την απαξίωση που επιχειρεί ο σταθμός αυτός για να ικανοποιήσει πολιτικούς σκοπούς

»Είμαι εκλεγμένος από χιλιάδες πολίτες, πολλά χρόνια, αυτοί μου δίνουν δύναμη και δεν φοβάμαι κανέναν, όσο ισχυρός και αν νομίζει ότι είναι. Θα πράττω το καθήκον μου και θα ενημερώνω τον κόσμο σωστά και για τις επιτυχίες του ΕΣΥ και για τα προβλήματα του. Ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στο ΕΣΥ!», κατέληξε στην ανάρτησή του.

{https://x.com/AdonisGeorgiadi/status/1831362001890689298}