Πολιτική

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν ξανακερδίζει ο Στέφανος Κασσελάκης τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν ξανακερδίζει ο Στέφανος Κασσελάκης τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: INTIME/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΕΛΑΣ
«Δεν έχω σκεφτεί αν θα είμαι υποψήφια», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Αν ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ξετυλίξει νωρίτερα την ατζέντα του, τα αποτελέσματα των περσινών εκλογών δεν θα ήταν τα ίδια, ενώ σε περίπτωση που είναι ξανά υποψήφιος, δεν θα κερδίσει, εκτίμησε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Αυτό που συνέβη δεν συνέβη επειδή κάποιοι το ήθελαν, ή το οργάνωσαν ή έγινε με τεχνικούς όρους. Η μομφή στον πρώην πρόεδρο ήταν αίτημα που ερχόταν από τη βάση. Το καλοκαίρι ο ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη, παρήγαγε μόνο αρνητικές ειδήσεις», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής στο Action24.

«Υπάρχει ένας νέος άνθρωπος που εμφανίστηκε λαμπερός, με ένα φιλόδοξο εγχείρημα, βεβαίως τον στήριξαν πάρα πολλοί. Αν είχε ξετυλίξει αυτή την ατζέντα, δεν θα ήταν ίδια τα αποτελέσματα στις περσινές εκλογές, αυτά άργησαν να εμφανιστούν», συμπλήρωσε και κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για τοξικές αναρτήσεις και πως δημιουργούσε καθημερινά φανταστικούς εχθρούς.

«Έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος, δεν μπορώ να ξέρω τις προθέσεις του», δήλωσε για τον έκπτωτο πρόεδρο του κόμματος. «Εκτιμώ ότι δεν θα κερδίσει», σημείωσε, σε περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ξανά υποψήφιος.

«Δεν έχω σκεφτεί αν θα είμαι υποψήφια»

Ερωτηθείσα αν θα είναι υποψήφια στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε «δεν το έχω σκεφτεί ειλικρινά. Δεν ξεκινάνε από εκεί οι προθέσεις μου».

«Βεβαίως είναι ένας καλός υποψήφιος», δήλωσε για τον Σωκράτη Φάμελλο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Τον εκτιμώ, όπως και άλλους. Και ο Νίκος Φαραντούρης έδειξε να θέλει, τον εκτιμώ», συμπλήρωσε.

Η συνύπαρξη με τον Παύλο Πολάκη

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε αν σε περίπτωση νίκης του Παύλου Πολάκη θα μπορούσε η ίδια και άλλα στελέχη να «σταθούν» στο κόμμα, αφού υποστήριξαν τη διαγραφή του.

«Με τον Παύλο Πολάκη έχω διαφωνήσει πάρα πολλές φορές, αλλά ξέρετε πόσα χρόνια συνυπάρχουμε; Όρκους πίστης δεν έχω δώσει στη ζωή μου σε κανέναν. Πολιτικά είναι τα ζητήματα, δεν είναι ψυχολογικά δικά μου», δήλωσε.

Σε άλλο σημείο, εκτίμησε ότι αν δεν είχαν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, τότε «ενδέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης να είχε φύγει νωρίτερα» και να είχε διατηρηθεί πιο ισχυρό το κόμμα.

«Θα ήθελα να μην είχε φύγει ο Τσίπρας»

Η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «αυτοκτονική κίνηση» την επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείσα αν ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να είχε στο μέλλον έναν ρόλο στο κόμμα απάντησε: «Δεν θα έλεγα ποτέ εγώ τι θα κάνει ο Τσίπρας. Εγώ θα ήθελα να μην είχε φύγει».

Σε ερώτηση αν θα ήθελε να επιστρέψει, αποκρίθηκε: «Εξαρτάται από τις συνθήκες, από το πώς θα πάνε τα πράγματα». «Τη στιγμή που η άποψή μου ήταν να μείνει, εκείνος εκτίμησε ότι πρέπει να φύγει. Δεν έχω ακόμα καταλήξει αν εκείνο ήταν σωστό ή λάθος», πρόσθεσε.