Πολιτική

Γιάννης Ραγκούσης: Έχει έρθει η ώρα να φτιάξουμε μια μεγάλη ισχυρή εκλογική δύναμη ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ

Γιάννης Ραγκούσης: Έχει έρθει η ώρα να φτιάξουμε μια μεγάλη ισχυρή εκλογική δύναμη ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ
«Το θέμα πια δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει ενωμένος, αλλά να ενωθεί και με άλλες δυνάμεις».

«Το θέμα πια δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει ενωμένος, αλλά να ενωθεί και με άλλες δυνάμεις», δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Αναφορικά με τη συγγνώμη που ζητάει στο ΠΑΣΟΚ για τα λεγόμενα του κ. Κασσελάκη, είπε: «Εμένα η συνείδησή μου επέβαλε να αντιδράσω, αυτό έκανα είμαι και παραμένω στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Δουδωνή ότι οφείλει ο ίδιος ο κ Ραγκούσης να ζητήσει συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και ότι πλανάται αν ονειρεύεται επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Εγώ είμαι και παραμένω στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όλη μου η έννοια είναι για το αν θα ανταποκριθούμε όλοι στην απαίτηση των προοδευτικών ψηφοφόρων, 70% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, 80% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μας ζητούν να πάρουμε κοινές πρωτοβουλίες, για να υπάρξει απέναντι στην κυβέρνηση μια ισχυρή πολιτική δύναμη. Από εκεί και μετά εγώ έκανα αυτό το που λέει η συνείδησή μου ως μέλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, μου κάνει εντύπωση να έχει καθυβρίσει το ΠΑΣΟΚ με αυτό το χυδαίο τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης και μάλιστα όχι κάνοντας πολιτική κριτική, αλλά για τα 50 χρόνια, με αφορμή την 3η του Σεπτέμβρη και να βγαίνει κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αντί να τα βάλει με αυτόν που έβρισε το ΠΑΣΟΚ, να τα βάζει με αυτόν που ζήτησε συγνώμη για αυτό που έκανε αυτός που έβρισε».

Σχετικά με την πρότασή του για κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τους προοδευτικούς ψηφοφόρους, οι οποίοι κατά συντριπτική πλειοψηφία με ποσοστά της τάξης 70 και 80% έχουν την απαίτηση για κοινή κάθοδο. Εγώ νιώθω την ανάγκη να πω ότι πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την απαίτηση».

«Ή θα κάνουμε κάτι όλοι μαζί και θα υπάρξει νικητής απέναντι στη ΝΔ στις επόμενες εκλογές ή θα μείνει ο καθένας στα ποσοστά του 8-10-12-15%»

Ερωτηθείς αν υπάρχει ως κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Υπάρχει κόμμα, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να κάνουμε όσο περνάει από το χέρι μας, ώστε αυτή η περίοδο να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Αλλά το δίλημμα για όλους μας είναι αυτό που θέτει η κοινωνία ή θα κάνουμε κάτι όλοι μαζί και θα υπάρξει νικητής απέναντι στη ΝΔ στις επόμενες εκλογές ή θα μείνει ο καθένας στα ποσοστά του 8-10-12-15% και απλώς θα παρακολουθεί ο ελληνικός λαός τον κ. Μητσοτάκη άλλα τέσσερα χρόνια να τον κυβερνάει».

«Εγώ δεν πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης θα εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

«Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που υποστήριξαν την πρόταση μομφής και ουσιαστικά ζήτησαν την έκπτωση Κασσελάκη από την προεδρία είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο υπέγραψαν την υποψηφιότητα Κασσελάκη, αλλά εργάστηκαν και για να εκλεγεί ο Κασσελάκης. Άρα, έχουμε μια απόλυτη απονομιμοποίηση του κ. Κασσελάκη που ήρθε από τους υποστηρικτές του όχι από αυτούς που δε τον είχαν ψηφίσει καλή ώρα όπως εγώ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης ή εκλεγεί ο κ. Πολάκης, απάντησε: «Είμαι και παραμένω και πρόθεσή μου είναι να παραμείνω στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως θεωρώ πολύ μικρονοϊκή από πλευράς των μελών και των στελεχών απασχόληση με τέτοια ερωτήματα, γιατί ξαναγυρίζω στη μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα μας λέει ότι η ελληνική κοινωνία ενδιαφέρεται αν θα ενώσουμε όλοι μαζί δυνάμεις. Η ελληνική κοινωνία ενδιαφέρεται αν θα ενοποιηθεί όλος ο προοδευτικός χώρος και όχι αν θα συνεχίσει ο κατακερματισμός. Άρα το θέμα πια δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει ενωμένος, αλλά να ενωθεί και με άλλες δυνάμεις».

«Είναι λογικό από την ώρα που άνοιξε μια προεκλογική περίοδος να πει ο καθένας τη γνώμη μου, αλλά όλοι υπακούμε στον βασικό κανόνα της δημοκρατίας ότι η πλειοψηφία θα αποφασίσει και άπαξ αποφασίσει θα το σεβαστούμε όλοι», σημείωσε.

«Έχει έρθει η ώρα, η κοινωνία μας το ζητάει, να φτιάξουμε μια μεγάλη ισχυρή εκλογική δύναμη. Όλοι πάντα στο πλαίσιο της πολιτικής συμφωνίας», κατέληξε.