Πολιτική

Έλενα Ακρίτα: Ο σάλος με την «πλύστρα», η πισίνα, ο Λένιν και η... συγγνώμη

Έλενα Ακρίτα: Ο σάλος με την «πλύστρα», η πισίνα, ο Λένιν και η... συγγνώμη
Να σχολιάσει όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε το βράδυ της Πέμπτης η βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Έλενα Ακρίτα, μόνο που ως αποτέλεσμα είχε η διαδικτυακή συζήτηση να εστιάσει εντελώς σε άλλο σημείο.

Η Έλενα Ακρίτα δημοσίευσε μία φωτογραφία της τηλεόρασης του σπιτιού της, την ώρα που παρουσιαζόταν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πέμπτη θέση της πρόθεσης ψήφου, με ποσοστό 9% στην αναγωγή της πρόθεσης ψήφου. «Τώρα στο Open, ο ΣΥΡΙΖΑ πέμπτος. Καλά το πάμε, ο κόσμος μάς αποθεώνει, συνεχίζουμε με μπρίο το ίδιο βιολί. Προσφυγή στις κάλπες χτες», έγραψε η ίδια ως λεζάντα στη φωτογραφία που ανέβασε στο προφίλ της στο facebook. «Προσφυγή στις κάλπες χτες. Να τελειώνουμε με αυτό το χάος και να προχωρήσουμε μπροστά», συμπλήρωσε σε σχόλιό της αμέσως μετά.

Ωστόσο, οι διαδικτυακοί της φίλοι στα social media ανέδειξαν ως περισσότερο ενδιαφέρον όχι τόσο το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ή το σχόλιο της βουλευτού, αλλά την πισίνα του σπιτιού της που φαινόταν στο φόντο. Το γεγονός υποχρέωσε την Έλενα Ακρίτα σε διευκρινίσεις που μάλλον «έριξαν λάδι στη φωτιά», παρά την ηρέμησαν, καθώς η βουλευτής επίλεξε να αναφερθεί σε μια -τουλάχιστον αμφιλεγόμενη- φράση: «Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».

{https://www.facebook.com/elenaakrita/posts/pfbid02Z72LDj8F6XnYV7ZoWioB2aVTdwUVQNcNyojPjur9d4TxDDyDHMwZojbi5yFzbCXVl}

Σήμερα, μάλιστα, επανήλθε, με νέα ανάρτηση σχετικά με τη χθεσινή, όπου έγραψε πως λυπάται που χρησιμοποίησε μια τόσο απαξιωτική φράση που εσφαλμένα αποδίδεται στον Λένιν: «Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση «μη φοβασαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβασαι» αποδίδεται εσφαλμενα στον Λένιν. Λάθος. Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά. Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει. Ειλικρινά λυπάμαι».

{https://www.facebook.com/elenaakrita/posts/pfbid0Ebvhgme2Crsh3GYvNXRmYG1QdV5bR2hTTub6AAPtHzLKyNssZRPEVT5ZxHAPn52kl}