Πολιτική

Απομακρύνεται η υποψηφιότητα Φαραντούρη - Προς τριπλέτα Κασσελάκη, Φάμελλου και Πολάκη

Απομακρύνεται η υποψηφιότητα Φαραντούρη - Προς τριπλέτα Κασσελάκη, Φάμελλου και Πολάκη Φωτογραφία: intime
Επιπλέον, η απόσυρση Φαραντούρη μοιάζει να επιβάλλεται από την ανάγκη επικέντρωσης του αντικασσελακικού στρατοπέδου σε έναν υποψήφιο.

Πολύ κοντά στην απόσυρση της υποψηφιότητας του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος φέρεται να οδηγείται σε αυτή την απόφαση λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων του στην ευρωβουλή και στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Spinelli Group», το οποίο συστήθηκε σε σώμα την Τετάρτη που πέρασε, αλλά και εξαιτίας της ακραίας τοξικότητας που είναι ξεκάθαρο ότι θα κυριαρχήσει στη νέα κούρσα για την ηγεσία του κόμματος.

Επιπλέον, η απόσυρση Φαραντούρη μοιάζει να επιβάλλεται από την ανάγκη επικέντρωσης του αντικασσελακικού στρατοπέδου σε έναν υποψήφιο, καθώς οι διαφαινόμενες συμμετοχές στην εκλογή για την προεδρία των Παύλου Πολάκη, Σωκράτη Φάμελλου και Στέφανου Κασσελάκη μοιάζουν να οδηγούν σε διαδικασία δύο διαδοχικών αμφίρροπων γύρων.

Με αυτό το δεδομένο, εξάλλου και οι 87 οδηγούνται στη στήριξη του Σωκράτη Φάμελλου, αν και από κάποια στελέχη τους διατηρούνται ορισμένες επιφυλάξεις. Η προσπάθεια εξεύρεσης υποψηφίου από τις τάξεις τους δεν ευοδώθηκε, καθώς η Όλγα Γεροβασίλη δεν πείθεται να συμμετάσχει στην κούρσα και τα ονόματα των νεότερων προσώπων που διερευνήθηκαν δεν δείχνουν να έχουν την απαιτούμενη δυναμική, ενώ ταυτόχρονα δεν διαθέτουν ούτε την ιδιότητα του βουλευτή.

Ανοιχτό, πάντως, παραμένει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στελεχών του κόμματος από άλλες πλευρές, όπως του Νίκου Παππά και της Ρένα Δούρου, οι οποίοι μοιάζουν να ζυγίζουν τις επιλογές τους με βάση το ποσοστό που εκτιμούν ότι θα πάρουν στον πρώτο γύρο, προκειμένου να έχουν μια επαρκή διαπραγματευτική ισχύ ενόψει του δεύτερου.