Πολιτική

Τρία πρόσωπα… 3 παράλληλες ενημερώσεις... 3 διαφορετικές ερμηνείες για το πόθεν έσχες...

Τρία πρόσωπα… 3 παράλληλες ενημερώσεις... 3 διαφορετικές ερμηνείες για το πόθεν έσχες...
Το τελευταίο διάστημα, οι συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Κουμουνδούρου έχουν κληθεί να περιγράψουν απίθανες «ιστορίες» στο κοινό.

Παρόλα αυτά, χθες το βράδυ ακολούθησε τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μια διαδικασία ενημέρωσης τους, η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της διαδικασίας, στην αίθουσα που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι δημοσιογράφοι μπήκαν διαδοχικά και ενημέρωσαν παράλληλα ή και ταυτόχρονα, όρθιοι και από διάφορες πλευρές του χώρου, χωρίς να προκύψει ένταση μεταξύ τους, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο Χρήστος Σπίρτζης από την πλευρά των 87 και η Νίνα Κασιμάτη από τη μεριά του Κασσελακικού στρατοπέδου.

Θέμα, που σχεδόν μονοπώλησε την ενημέρωση, ήταν η τροπολογία του Χρήστου Σπίρτζη, για την υποχρέωση των υποψηφίων προέδρων να καταθέτουν δήλωση πόθεν έσχες μαζί με τις 30 υπογραφές μελών της ΚΕ. Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε περάσει πριν λίγη ώρα με οριακή πλειοψηφία 87-84 και είχε οδηγήσει στην αποχώρηση των κασσελακικών από το όργανο, καθώς και σε συνθήματα που ακολούθησαν ακριβώς έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης.

Προφανώς, τα τρία παραπάνω πρόσωπα είχαν τρεις διαφορετικές ερμηνείες σχετικά με τον βαθμό «υποχρεωτικότητας» της κατάθεσης πόθεν έσχες… Προφανώς άκρη δεν βγήκε και όλες οι ερμηνείες θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες την πράξη.