Πολιτική

Ανοιχτά τραύματα στο αντικασσελακικό στρατόπεδο

Ανοιχτά τραύματα στο αντικασσελακικό στρατόπεδο
Η χθεσινή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κύλησε κατά το 90% της διάρκειας της σε ασυνήθιστα «άνευρα» κλίμα για τα δεδομένα της Κουμουνδούρου το τελευταίο διάστημα.

Βεβαίως, όσα ακολούθησαν στο τέλος της συνεδρίασης έδωσαν στο υπόλοιπο 10% του χρόνου το σχεδόν «φολκλορικό» χρώμα που έχουμε συνηθίσει τελευταίως: οριακή επικράτηση της τροπολογίας Σπίρτζη για την υποχρεωτικότητα κατάθεσης πόθεν έσχες από τους υποψηφίους, θυελλώδεις αντιδράσεις των κασσελακικών μέσα στην αίθουσα, αποχώρηση τους λίγο μετά, συνθήματα κατά της κομματικής νομεκλατούρας και υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, διαφορετικές ερμηνείες για τον βαθμό υποχρεωτικότητας της κατάθεσης πόθεν έσχες.

Δικαιολογημένα θα μπορούσε να πει κανείς, ότι αυτός που αποκατέστησε την «τάξη» (μάλλον την αταξία), επομένως και πρόσωπο της βραδιάς, ήταν ο Χρήστος Σπίρτζης που κατέθεσε την επίμαχη τροπολογία. Εξάλλου, η ομιλία Σπίρτζη, που είχε προηγηθεί αργά το απόγευμα, είχε «ξυπνήσει» τη συνεδρίαση, με τον συνεχή «διάλογο» που είχε ο πρώην υπουργός Υποδομών με μερίδα του ακροατηρίου.

Πάντως, η ομιλία Σπίρτζη είχε και ορισμένες αναφορές, οι οποίες μοιάζουν να αντικατοπτρίζουν ανεπούλωτα τραύματα του παρελθόντος μέσα στο αντικασσελακικό στρατόπεδο, τα οποία θα έχουν ορισμένες επιπτώσεις και στην κούρσα για την προεδρία, ιδίως για την υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου.

«Δεν μπορεί να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε ένα χρόνο πριν, παρ’ ότι εγώ θα χαιρετήσω τη στάση του φίλου μου και συντρόφου Παύλου Πολάκη και του Σωκράτη Φάμελλου. Αλλά δεν φτάνει να αναγνωρίζουν τα λάθη τους πρέπει να τα αναγνωρίζουν και να προτείνουν και διορθώσεις στα λάθη τους», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης, κάτι που φαίνεται να απηχεί τη διάθεση και ορισμένων ακόμη στελεχών της πλευράς των 87, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Επιπλέον, πολύ λιγότερο διατεθειμένοι είναι κάποιοι να «συγχωρέσουν» άλλα πρόσωπα που στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη μέχρι και την ψηφοφορία καθαίρεσης του πριν από 15 μέρες. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά Σπίρτζη για τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: «Ποιος ήταν στο εκτελεστικό τότε; Μπήκε ο πρόεδρος και σας απείλησε μέσα στο εκτελεστικό ναι ή όχι; Λέγε Γεροβασίλη, γιατί δεν θα πει η Μαριλίζα…».