Πολιτική

Ο Μάριος Σαλμάς διαγράφεται και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας

Ο Μάριος Σαλμάς διαγράφεται και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Μετά από την ΚΟ, ο Σαλμάς τέθηκε και εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Μετά την διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς τέθηκε πριν από λίγο και εκτός κόμματος.

Όπως έγινε γνωστό από το κυβερνών κόμμα, «με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο κ. Μάριος Σαλμάς».

Μάριος Σαλμάς: Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, με συνοπτικές διαδικασίες

Νωρίτερα σήμερα, ο Μάριος Σαλμάς τέθηκε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας τον διέγραψε.

Η «απολογία» του βουλευτή κράτησε μόλις δύο λεπτά. Βγαίνοντας ο κ. Σαλμάς κρατούσε έναν φάκελο στο χέρι, ο οποίος περιείχε το καταστατικό της ΝΔ που του το έδωσαν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας για να του δείξουν ποια άρθρα παραβίασε με την συμπεριφορά του.

Ο Μάριος Σαλμάς, που είναι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, απάντησε στις κατηγορίες περί «αντικομματικής ή αντισυναδελφικής συμπεριφοράς που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή», που αναφέρονταν στην εισήγηση παραπομπής του.

Η διαγραφή του θεωρούνταν προδιαγεγραμμένη μετά την κριτική που άσκησε δημοσίως για τις τιμές των φαρμάκων. Επίσης, συνυπέγραψε την ερώτηση για τα «κόκκινα» δάνεια που άναψε φωτιές στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε εκφράσει την αντίθεσή του για την κυβερνητική πολιτική στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι καταγγελίες του για φωτογραφικούς διαγωνισμούς στο υπουργείο Πολιτισμού, θέμα που επανέφερε διαρκώς σε δημόσιες τοποθετήσεις του.

«Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο»

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης, γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια. Αν με διαγράφει γιατί αντιτάχτηκα στη Woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αν με διαγράφει, γιατί παρουσία του, διαφώνησα για τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών. Αν με διαγράφει γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια. Αν με διαγράφει, γιατί του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς. Τότε είναι τιμή μου», δήλωσε ο Μάριος Σαλμάς μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα.

«Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν όμως, ως πρόφαση για τη διαγραφή μου χρησιμοποιείται, το γεγονός ότι η παρουσία μου, αλλά και στη Βουλή θεσμικά, ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, όπου σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε μια εταιρεία, χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε θέλω να θυμίσω και να δηλώσω, ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές, αλλά και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής», συμπλήρωσε.