Πολιτική

Περιζήτητος δεξιά της ΝΔ ο Μ. Σαλμάς

Περιζήτητος δεξιά της ΝΔ ο Μ. Σαλμάς Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Οι αναρτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου και της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Αυτή την έδρα ποιος θα την πάρει; Ο διαγραφείς από τη ΝΔ βουλευτής Μάριος Σαλμάς, αν δεν θελήσει να μείνει στη Βουλή ως ανεξάρτητος, θα βρει εύκολα κομματική στέγη. Βελόπουλος και Λατινοπούλου, αν και δεν το δηλώνουν ευθέως, δείχνουν ότι η αγκαλιά τους είναι ανοιχτή για έναν βουλευτή που καταγγέλλει σκάνδαλα διαφθοράς και δεν ψήφισε το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου (Φωνή Λογικής) είχε αντιδράσει πρώτη, όταν έγινε γνωστή η απόφαση του Κ. Μητσοτάκη, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον Σαλμά.

Η ανάρτησή της:

«Τελικά στη ΝΔ του Μητσοτάκη διαγράφεσαι μόνο αν λες αλήθειες. Ή μήπως δεν είναι αλήθεια ότι έγιναν φωτογραφικοί διαγωνισμοί στα κυλικεία νοσοκομείων και οι αυξήσεις σε 800 φάρμακα ανέβασαν τον πληθωρισμό; Αντί να διαγράφουν για να εκφοβίσουν βουλευτές, καλύτερα να δώσουν απαντήσεις»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) καθυστέρησε κάπως αλλά έκανε... «χορταστική» δήλωση.

«Όταν διώχνεις τον κόσμο με την αντιλαϊκή σου πολιτική και ταυτόχρονα διώχνεις βουλευτή που σου υπενθυμίζει, έστω και αργά, τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα, τότε είναι βέβαιο ότι το ηχηρό μήνυμα των ευρωεκλογών δεν το άκουσε ο, κουφός στα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων, πρωθυπουργός. Διότι πολύ απλά προηγούνται τα… αιτήματα των ολιγαρχών και καπιταλιστών φίλων του πρωθυπουργού».

Μέχρι τις εκλογές μάλλον έχουμε να δούμε κάμποσες μετακινήσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ προς τα δεξιά και, ποιος ξέρει, μπορεί, αργότερα, κάπως-κάπου, να ξανασυναντηθούν.

Α.Σ.