Πολιτική

Κατρίνης: Δεν διεκδικώ την προεδρία του ΠΑΣΟΚ για να ταυτιστώ με τις λογικές της παραίτησης

Κατρίνης: Δεν διεκδικώ την προεδρία του ΠΑΣΟΚ για να ταυτιστώ με τις λογικές της παραίτησης Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Λένε ότι θέλουν να γίνουν πρόεδροι γιατί είναι πρωθυπουργίσιμοι, σε μία επίδειξη αλαζονείας και έπαρσης», σχολίασε ο Κατρίνης.

Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε την κεντρική προεκλογική εκδήλωσή του στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητά του έρχεται «έρχεται για να ταράξει τα νερά της ομοιομορφίας, αλλά και μιας αντίληψης που θέλει να μιλάμε στρογγυλοποιημένα, χωρίς γωνίες, για να μην ενοχλούμε κάποιους».

«Δεν διεκδικώ τη θέση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ για να μη λέω τίποτα, για να ταυτιστώ με τις λογικές της ομοιομορφίας, της παραίτησης και της αποδοχής όλων όσων γίνονται σήμερα χωρίς να υπάρχει άλλη πρόταση», επεσήμανε.

«Όταν κάποιοι λένε ότι θέλουν ή πρέπει να εκλεγούν στη θέση του πρωθυπουργού γιατί νικούν τον κύριο Μητσοτάκη στα λόγια ή όταν κάποιοι λένε ότι θέλουν να γίνουν πρόεδροι γιατί είναι πρωθυπουργίσιμοι, σε μία επίδειξη αλαζονείας και έπαρσης, εγώ λέω κάτι ξεκάθαρο και πεντακάθαρο. Ότι η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης θα ηττηθούν εκλογικά όταν αυτή η ευρεία, η μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση αποκτήσει επιτέλους πολιτική έκφραση», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι το μήνυμά του είναι «ρήξης και ελπίδας».

«Εγώ δεν πρόκειται να αποδεχτώ, δεν το έχω κάνει μέχρι σήμερα και δεν θα το κάνω, ότι η πολιτική οφείλει να υποτάσσεται στα οικονομικά συμφέροντα. Δεν θα αποδεχτώ ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει εκπτώσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως κάποιοι μας ζητούν μετ’ επιτάσεως και- δυστυχώς- κάποιοι φαίνεται ότι είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους σχεδιασμούς και τις σκοπιμότητες του ξένου παράγοντα», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι κάποιοι θυμούνται τη Μακεδονία «μόνο όταν πρόκειται να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών της Μακεδονίας. Καταπίνουν, όμως, προτάσεις, καταπίνουν αλυτρωτικές αναφορές από το κράτος των Σκοπίων που παραμένουν και ενισχύονται δικαιώνοντας έτσι τις ανησυχίες, αλλά και τις αντιρρήσεις που είχαμε για την Συμφωνία των Πρεσπών και τα κενά που είχαμε εντοπίσει».

NETWORK