Πολιτική

Debate ΠΑΣΟΚ: Οι δηλώσεις των υποψηφίων λίγη ώρα πριν από την τηλεμαχία

Debate ΠΑΣΟΚ: Οι δηλώσεις των υποψηφίων λίγη ώρα πριν από την τηλεμαχία Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Αντίστροφη μέτρηση για το debate των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σε λίγη ώρα ξεκινά το debate των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και οι διεκδικητές της προεδρίας φτάνουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Πρώτη έφτασε στην Αγία Παρασκευή η Άννα Διαμαντοπούλου. «Ευελπιστώ ότι σήμερα θα ξεκινήσει μία μεγάλη και δημιουργική προσπάθεια για να αλλάξουν τα δεδομένα στο πολιτικό σύστημα και να πετύχουμε το μεγάλο, σε πρώτη φάση, και το κυβερνών στις εθνικές εκλογές ΠΑΣΟΚ. Γίνεται; Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ναι, γίνεται», δήλωσε.

diamantopoulou_5f013.jpg

Ακολούθησε η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Νομίζω ότι θα είναι ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο και δημιουργικό debate, πάνω στο οποίο θα μπορέσουμε όλοι οι υποψήφιοι να παρουσιάσουμε τις ιδέες μας, τις θέσεις μας και οι Έλληνες πολίτες που το παρακολουθούν να μπορέσουν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα και να πάρουν την απόφασή τους για το ποιος θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στις 6 του Οκτώβρη», επεσήμανε αρχικά.

«Μακάρι να μπορούσαν να είχαν γίνει και περισσότερα debate. Αυτό ήταν η δική μου θέση. Όμως δεν πειράζει, προχωράμε έστω και με αυτό», συμπλήρωσε. Τόνισε ότι από τις εκλογές θα κριθεί το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό «μέσα στις συνθήκες όλης αυτής της πολιτικής ρευστότητας, η οποία υπάρχει με τη μεγάλη, την ηχηρή αποδοκιμασία που υπάρχει στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και βεβαίως με την αποσύνθεση που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, τα βλέμματα των Ελλήνων πολιτών πέφτουν πάνω στο ΠΑΣΟΚ και έχουν απαίτηση», συνέχισε.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, όσους «αισθάνονται πολιτικά άστεγοι» και έχουν απαίτηση από αυτό τον πολιτικό χώρο, «να συμμετέχουν μαζικά στις κάλπες της 6ης του Οκτώβρη, να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους, να σπάσουν τους μηχανισμούς. Και ναι, είμαι σίγουρη ότι οι κάλπες της 6ης του Οκτώβρη θα κρύβουν εκπλήξεις».

giannakopoulou_a6ec4.jpg

Ο επόμενος που έφτασε στην ΕΡΤ ήταν ο Παύλος Γερουλάνος. «Είναι σημαντικό για αυτή τη διαδικασία να κάνουμε το debate, διότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να συγκριθούμε ο ένας με τον άλλον και να δει ο κόσμος τι πρεσβεύει ο καθένας», υπογράμμισε.

geroulanos_f3622.jpg

Ακολούθησε ο Χάρης Δούκας, ο οποίος ευχαρίστησε στη δημόσια τηλεόραση που φιλοξενεί το debate. «Είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά για τις θέσεις και τις απόψεις μας. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε έναν πολύ ζωντανό διάλογο και όλοι οι πολίτες θα καταλάβουν τα βασικά προτάγματα, τις διαφορές, θα μπορέσουν να συγκριθούν και κυρίως να συμμετέχουν στις εκλογές της 6ης Οκτώβρη. Είμαι τέλος χαρούμενος γιατί θα έχουμε απευθείας διάλογο οι συνυποψήφιοι, είναι κάτι που το ήθελα πολύ», επεσήμανε.

doukas_0a4e3.jpg

Επόμενος έφτασε στο ραδιομέγαρο ο Μιχάλης Κατρίνης. «Ο ανοιχτός διάλογος “το ΠΑΣΟΚ για όλα” δεν ανοίγει και δεν ολοκληρώνεται με το σημερινό debate. Θα πρέπει να χαρακτηρίζει τη λειτουργία μας ως κόμμα από εδώ και πέρα. Διάλογος για όλα, διάλογος στα όργανα, διάλογος στην κοινωνία και τους πολίτες. Κόμμα ανοιχτών πρωτοβουλιών και όχι περίκλειστος κομματικός μηχανισμός», τόνισε.

katrinis_ab409.jpg

Ο κύκλος των αφίξεων των υποψηφίων ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ για τη φιλοξενία. Πήραμε την πρωτοβουλία για αυτό το debate και μάλιστα με κάποιους όρους πρωτοποριακούς, για να υπάρξει ένας πιο ανοιχτός διάλογος και ευχόμαστε να το ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα. Μέχρι τώρα, οι διαδικασίες μας εξελίσσονται με πολιτικό πολιτισμό, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και αυτό είναι ένα μήνυμα και για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για όλο το πολιτικό σύστημα», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια, σχολίασε τα όσα συνέβησαν στη Νέα Υόρκη, με την πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Σήμερα έχουμε μια πολύ αρνητική εξέλιξη. Λίγο πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Ερντογάν συνεχίζοντας το ράλι των προκλήσεων μίλησε από το βήμα του ΟΗΕ για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης. Αλλά πρέπει πάνω από όλα να τελειώσουν οι αυταπάτες. Συνεχιζόμενες αυταπάτες για ήρεμα νερά, αλλά κάθε φορά, τυχαίως, πριν συναντήσει τον πρωθυπουργό, κάνει ακραίες προκλήσεις. Όπως σήμερα, όπως πριν από κάποιους μήνες με τη Μονή της Χώρας. Να τελειώσουν οι αυταπάτες και να αποκτήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και εμείς αλλά και η ΕΕ», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

androylakis_37e66.jpg

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ