Πολιτική

Debate ΠΑΣΟΚ: «Είναι αντιδεοντολογικό» - Η αντίδραση Κατρίνη σε ερώτηση για τον 2ο γύρο

Debate ΠΑΣΟΚ: «Είναι αντιδεοντολογικό» - Η αντίδραση Κατρίνη σε ερώτηση για τον 2ο γύρο Φωτογραφία: SOOC/ ARIS OIKONOMOU
Η «κόντρα» με τον Γιώργο Κουβαρά στο debate.

Την αντίδραση του Μιχάλη Κατρίνη προκάλεσε ερώτηση που δέχθηκε στο debate σχετικά με τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Κουβαράς τον ρώτησε εάν η θέση του πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής θα αποτελέσει βασικό κριτήριο στη στάση που θα κρατήσει στον δεύτερο γύρο, αν δεν είναι ανάμεσα στους δύο πρώτους.

«Θεωρώ αντιδεοντολογικό να με ρωτάτε ποια θα είναι η στάση μου στον δεύτερο γύρο, προκαταλαμβάνοντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Και αντιθεσμικό», αντέδρασε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Πιστεύω στην κοινοβουλευτική και όχι τη μιντιακή δημοκρατία. Θεωρώ ότι η βουλή είναι σημαντική, αλλά η θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι σημαντική όταν την υπηρετείς με μεθοδικότητα, εργατικότητα καιν σοβαρότητα. Όταν όντως δίνεις μάχες στη Βουλή και όχι όταν απλώς παρίστασαι. Δεν είναι μόνο αυτό το κριτήριο, είναι η Βουλή σημαντική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει παρουσία στη Βουλή, αλλά θα πρέπει καθημερινά να είναι σε όλες τις πόλεις», συμπλήρωσε.

«Δε θεωρώ αντιδεοντολικό όταν έχουμε έξι υποψηφίους να κάνουμε μια υπόθεση εργασίας ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι δύο από αυτούς», παρατήρησε ο Γιώργος Κουβαράς όταν ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Θα πρέπει να ρωτήσετε όλους τους υποψηφίους, για να μη θεωρηθεί αντιδεοντολογικό», του απάντησε εκείνος.

«Το ποιον θα ρωτήσω ποια ερώτηση είναι δικό μου δικαίωμα», επεσήμανε ο δημοσιογράφος στο τέλος.