Πολιτική

Κόντρα και μεταξύ Ανδρουλάκη - Δούκα: Ήσουν ο πιο ευνοημένος - Δεν μου αρέσει αυτή η διατύπωση

Κόντρα και μεταξύ Ανδρουλάκη - Δούκα: Ήσουν ο πιο ευνοημένος - Δεν μου αρέσει αυτή η διατύπωση Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
«Αν δεν σου είχα κάνει πρόταση με οργανωμένο σχέδιο, ουδέποτε θα είχες εκλεγεί δήμαρχος», του είπε ο Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τον Χάρη Δούκα τον «πιο ευνοημένο» της στρατηγικής του, φράση που προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων στο debate για το ΠΑΣΟΚ.

Ο Χάρης Δούκας θύμισε στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι είχε πει στη Φώφη Γεννηματά το 2019 ότι «Δεν αξιοποιήθηκαν οι 212.000 που ίδρυσαν το ΚΙΝΑΛ» και τον ρώτησε αν πιστεύει πως ο ίδιος κινητοποίησε τους 270.000 που «μας τίμησαν» το 2021.

«Εγώ χάραξα μια στρατηγική που ουσιαστικά είχε χαραχτεί εκ των προτέρων από τη Φώφη Γεννηματά. Δεν ήμουν γεφυρατζής ούτε προς Δεξιά ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνέχισα την πολιτική αυτονομία, την ενότητα και την ανανέωση», σημείωσε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης και πέρασε στην αντεπίθεση:

«Μου κάνει εντύπωση πώς εσύ, ο πιο ευνοημένος αυτής της στρατηγικής μου, πραγματικά υποτιμάς όλα αυτά τα πράγματα. Όταν, εάν το καλοκαίρι του 2023 δεν σου είχα κάνει αυτή την πρόταση με ένα οργανωμένο σχέδιο για το πώς θα ενώσουμε δυνάμεις και θα κερδίσουμε τον δήμο της Αθήνας, ουδέποτε θα είχες εκλεγεί δήμαρχος», πρόσθεσε.

«Δεν μου αρέσουν οι διατυπώσεις ευνοημένος και μη ευνοημένος», αντέδρασε ο Χάρης Δούκας. «Έχω παλέψει, έχεις παλέψει κι εσύ κι έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δήλωσες ότι η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές ήταν πολιτική ήττα και συμφώνησα μαζί σου. Όμως, το ίδιο βράδυ εμφανίστηκες ικανοποιημένος κι όταν υπήρξαν αμφισβητήσεις, τότε απείλησες με διαγραφές. Μήπως τελικά εσύ ήσουν που άλλα έλεγες 7 παρά 5 και άλλα 7 και πέντε;», συνέχισε.

«Έχω διαγράψει μόνο ένα πρόσωπο στην πολιτική μου διαδρομή ως πρόεδρος, την Εύα Καϊλή. Άλλα κατηγορίες τύπου Κιμ Γιονγκ ουν και διαγραφές μάλλον απευθύνονται σε άλλον. Δεύτερον, στην πορεία αυτή δώσαμε πολλούς αγώνες και βάλαμε υψηλούς στόχους. Άλλους τους πετύχαμε, άλλους όχι. Κερδίσαμε 108 δήμους, τους δύο μεγαλύτερους, δύο περιφέρειες, το να έρχεστε να τα υποτιμάτε όλα αυτά τα θεωρώ λάθος και για την παράταξη», του απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.