Πολιτική

Ζαχαριάδης: «Ομολογίας διαρκούς αποσυσπείρωσης της ΝΔ» οι δηλώσεις Γεωργιάδη για ενισχυμένη πλειοψηφία

Ζαχαριάδης: «Ομολογίας διαρκούς αποσυσπείρωσης της ΝΔ» οι δηλώσεις Γεωργιάδη για ενισχυμένη πλειοψηφία
«Ομολογία χαμηλών εκλογικών πτήσεων» βλέπει στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στο Dnews o Κώστας Ζαχαριάδης.

Για «ομολογία διαρκούς αποσυσπείρωσης, χαμηλών εκλογικών πτήσεων και αδυναμία ανάκαμψης για την ΝΔ», κάνει λόγο ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γεωργιάδη στο Dnews.

«Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Υγείας ζητά απο την κυβέρνηση να αλλάξει ο εκλογικός νόμος σε κατεύθυνση πιο πλειοψηφικού συστήματος», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Χ, προσθέτοντας πως «είναι η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στην πολιτική, να γίνει κυβερνητικό κόμμα ξανά και να πάρει πρωτοβουλίες για ένα μεγάλο προσκλητήριο συνεργασιών».

Υπενθυμίζεται πως ερωτηθείς από τον Βασίλη Σκουρή για το αν θεωρεί οτί χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε οτι είναι υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής και υπέρ της ενισχυμένης πλειοψηφίας, καθώς θέλει αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

«Δεν πιστεύω καθόλου πια σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχω υπηρετήσει σε δύο τέτοιες κυβερνήσεις, στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και στην Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και σας διαβεβαιώ ότι αδυνατώ να πιστέψω πως μπορεί να κυβερνηθεί αυτή η χώρα με μία Κυβέρνηση πολλών κομμάτων».

{https://x.com/CZachariadis/status/1839192856440782892}