Πολιτική

«Δεν είναι της παρούσης», απαντά η Συρεγγέλα στον Άδωνι για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

«Δεν είναι της παρούσης», απαντά η Συρεγγέλα στον Άδωνι για την αλλαγή του εκλογικού νόμου Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Η Μαρία Συρεγγέλα δεν συμμερίζεται την άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη ότι πρέπει να αλλάξει τώρα ο εκλογικός νόμος.

«Δεν είναι της παρούσης», απαντά η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα, στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Dnews ζήτησε «να αλλάξει τώρα» ο εκλογικός νόμος, επισημαίνοντας ότι «δεν πιστεύω σε κυβερνήσεις συνεργασίας».

Ο κ. Συρεγγέλα κληθείσα στον ΣΚΑΪ να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, παρέπεμψε σε τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τονίζοντας: «Πριν τις εκλογές του Μαΐου το 2023 πολλοί έλεγαν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει 31 - 32% και ότι καλό είναι να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αυτό, όπως είδατε, δεν έγινε και η ΝΔ εξασφάλισε αυτό το 41% στις εκλογές του Ιουνίου, ώστε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση».

«Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση δεν είναι της παρούσης», είπε αναφερόμενη στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, υπογραμμίζοντας πως «μένουμε σε αυτά που έχει πει ο πρωθυπουργός».

Για τις διαρροές των ψηφοφόρων της ΝΔ προς τα δεξιά της, σχολίασε: «Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες. Η ΝΔ κυβερνά πέντε χρόνια. Σαφώς δίνουμε σημασία στις δημοσκοπήσεις, αλλά το πιο σημαντικό είναι να δίνουμε σημασία στα καθημερινά προβλήματα και να βελτιώνουμε τη ζωή των πολιτών. (...) Οι τολμηρές αλλαγές πολλές φορές φέρνουν και μία γκρίνια».

Η ίδια, ωστόσο, θεωρεί ότι «ναι, θα πρέπει να υπάρχουν απόψεις διαφορετικές, αυτό είναι η Νέα Δημοκρατία, είναι μια μεγάλη λαϊκή παράταξη».