Πολιτική

Ο Πολάκης κατέθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πολάκης κατέθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Εκτός από την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε και το Πόθεν Εσχες 2023.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης.

Εξερχόμενος από τα γραφεία του κόμματος, ο βουλευτής Χανίων δήλωσε πως παρέδωσε τις 32 υπογραφές που συγκέντρωσε, λέγοντας πως προέρχονται από 31 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και του ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκου Παππά.

Επίσης, είπε πως κατέθεσε και το Πόθεν Έσχες του για τη χρήση του 2023, «όπως όρισε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής».

Κάλεσε όλους τους συνυποψήφιους του να κάνουν το ίδιο, ώστε «να προχωρήσουμε σε έναν αγώνα αντιπαράθεσης θέσεων και προγραμμάτων, γιατί η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που να προβάλλει ένα εφαρμόσιμο, ριζοσπαστικό, κοινωνικά αναγκαίο και λαϊκά κατανοητό πρόγραμμα διακυβέρνησης, σαν εναλλακτική στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, ο οποίος κλείνει τον κύκλο του».

 Πρόσθεσε ότι «έπειτα από τα χρόνια της νεοφιλελεύθερης σκληρότητας και όλων των μέτρων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της ιδιωτικοποίησης υγείας και παιδείας, της ιδιωτικοποίησης επικουρικής ασφάλισης, όλων αυτών των μέτρων που πήρε για την κοινωνική λεηλασία, νομίζω έχει διασπαστεί ήδη η κοινωνική συμμαχία που τον έφερε στην κυβέρνηση και ο κόσμος αναζητά ορατή εναλλακτική προοδευτική διέξοδο και σε αυτό πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και όχι σε σουχλιά (σ.σ. κρητική λέξη για την έννοια της συκοφαντίας/κατηγορίας/ραδιουργίας) και διαφωνίες επί των δευτερευόντων».