Πολιτική

Παππάς: Θα στηρίξουμε πρόσωπο μόνο από Αριστερά - προοδευτικό χώρο για ΠτΔ

Παππάς: Θα στηρίξουμε πρόσωπο μόνο από Αριστερά - προοδευτικό χώρο για ΠτΔ Φωτογραφία: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Ο Νίκος Παππάς απηύθυνε κάλεσμα και στις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, όσον αφορά τη θέση του ΠτΔ.

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει πρόσωπο μόνο από την Αριστερά ή τον προοδευτικό χώρο ευρύτερα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποκάλυψε μιλώντας στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, Νίκος Παππάς.

Σε αυτό το πλαίσιο απηύθυνε κάλεσμα και στις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, τονίζοντας πως στους «θεσμούς δεν υπάρχουν άβατα» και υπενθυμίζοντας πως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε ένα πρόσωπο από τη Δεξιά.

Το κάλεσμα προς τις προοδευτικές δυνάμεις αφορούσε και τη συνεργασία σε άλλους τομείς ώστε να δημιουργηθούν ρήγματα που θα οδηγήσουν στην απομάκρυνση της ΝΔ από την διακυβέρνηση, ενώ ο Νίκος Παππάς τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και μπορεί να ηγηθεί μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών. Για να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο λαός. Για να ηγηθούμε ως κόμμα, όπως οι συλλογικές μας αποφάσεις προστάζουν, μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε πως την προοδευτική πορεία δεν πρόκειται να την ανακόψει καμία προσπάθεια της Ν.Δ».

«Κανένα σενάριο ρευστοποίησης, καμία επιχείρηση κατατεμαχισμού της προοδευτικής παράταξης δεν πρόκειται να επικρατήσει. Κανένα σενάριο ρευστοποίησης της ιστορικής μνήμης δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Ειδικά, σε ό,τι αφορά την προσπάθεια ιστορικού αναθεωρητισμού που ξεδιπλώνει ο κ. Μητσοτάκης, αγγίζοντας την περίοδο του μετεμφυλιακού κράτους και της χούντας αλλά και τις μέρες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, του υποσχόμαστε ότι θα μας βρει απέναντι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα δάνεια», ο κ. Παππάς καλωσόρισε τη δήλωση Ανδρουλάκη ότι «είναι υπέρ κάθε συνεργασίας που πλήττει τις επιλογές που κάνει κυβέρνηση εναντίον του λαού», υποστηρίζοντας ότι είναι ευκαιρία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και όλων των προοδευτικών κομμάτων να στηρίξουν την τροπολογία. Ανέφερε δε, ότι η πρότασή του για υπερψήφιση της τροπολογίας, απευθύνεται και «στους φωνασκούντες συντηρητικούς βουλευτές, οι οποίοι αν εννοούν όσα λένε, έχουν την ευκαιρία να πάρουν πίσω την ψήφο τους στον πτωχευτικό νόμο που έφερε η κυβέρνηση».