Πολιτική

Χαρίτσης: Αντιδημοκρατική «στροφή» η πρόταση Γεωργιάδη στο Dnews

Χαρίτσης: Αντιδημοκρατική «στροφή» η πρόταση Γεωργιάδη στο Dnews
Επίθεση στην κυβέρνηση για την συζήτηση περί αλλαγής του εκλογικού νόμου που άνοιξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην συνέντευξή του στο Dnews, εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Διαβάσαμε σήμερα την συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη στο Dnews, στην οποία ζητά την αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το πλειοψηφικότερο και αντιδημοκρατικότερο προφανώς», ανέφερε ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, εκτίμησε πως ο κ. Γεωργιάδης επί της ουσίας «ομολόγησε ότι η κυβέρνηση έχει πρόβλημα πλέον που δεν κρύβεται αφού δεν πείθει ούτε τους βουλευτές της».

Κατόπιν αυτών, ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε την πεποίθηση πως ο η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύο επιλογές, με την πρώτη να είναι σύμφωνα με τον ίδιο, «τα παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο από μια κυβέρνηση που τον έχει αλλάξει 5 φορές και η οποία δεν έχει δώσει άλλωστε κριτήρια σεβασμού στη δημοκρατία».

Ο δεύτερος δρόμος όπως είπε, είναι η συνεργασία της ΝΔ με την ακροδεξιά, τονίζοντας πως πρόκειται για «μια συμμαχία που δεν θα δυσκολέψει την κυβέρνηση -πρόκειται για σάρκα εξ σαρκός – αρκεί να βρεθεί ο σωστός συμβιβασμός».

Απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρα, ανέφερε πως «δεν σας φοβάμαι καθώς το ίδιο κάνουν και οι ομοϊδεάτες σας σε όλη την Ευρώπη. Είδαμε τον κ. Μητσοτάκη να βραβεύεται μαζί με την κ. Μελόνι», συμπληρώνοντας πως «ούτε η μια επιλογή, ούτε η άλλη δεν σας σώζουν από τη δυσαρέσκεια που έχει γεννήσει η πολιτική της καταστροφής».

Καταλήγοντας, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε πως οι πολίτες είναι αυτοί που θα δώσουν τη λύση και «εμείς στην Νέα Αριστερά θα αγωνιστούμε ώστε αυτή η διέξοδος να είναι αριστερή και προοδευτική»