Πολιτική

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ενημέρωση για υποψηφιότητες και οικονομικά

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ενημέρωση για υποψηφιότητες και οικονομικά Φωτογραφία: INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Επόμενη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά τις 19:30.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για την ολοκλήρωση της κατάθεση υποψηφιότητας του Παύλου Πολάκη και το βίντεο του Σωκράτη Φάμελλου από τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου

Συζητήθηκε, επίσης, ο τρόπος διευκόλυνσης όλων των υποψηφίων ως προς την καμπάνια τους. Συγκεκριμένα, θα τους διευκολύνει η Κουμουνδούρο δίνοντας πρόσβαση στα στοιχεία ενημέρωσης, στις λίστες των δημοσιογράφων κτλ, τα οποία, όμως, θα διαχειριστούν στη συνέχεια με το δικό τους προσωπικό. Δηλαδή, οι προβολή των καμπανιών δεν θα περνάει από το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Ενημέρωση έγινε από τον Νίκο Παππά για τροπολογία που κατέθεσε για τα κόκκινα δάνεια ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή και έγινε συζήτηση για το ενδεχόμενο να στηρίξουν την εν λόγω πρωτοβουλία και άλλα προοδευτικά κόμματα. Γενικότερα συζητήθηκαν και άλλες παρεμβάσεις στις οποίες μπορεί να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και θέματα του κοινοβουλευτικού ελέγχου έναντι της κυβέρνησης.

Επίσης συζητήθηκαν οι άξονες της Πολιτικής Απόφασης του Συνεδρίου ενόψει της έναρξης της διαδικασίας του προσυνεδριακού διαλόγου.

Για τον ορισμό ΚΟΕΣ (Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου) και Επιτροπής Θέσεων, η διαδικασία βρίσκεται στα τελευταία βήματα της από τριμελή Γιώτα Μπελώνη, Ολυμπία Τεληγιορίδου, Ελένη Συμεωνίδη

Δεν συζητήθηκαν τα οικονομικά του κόμματος. Νέα συνεδρίαση της ΠΓ θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.