Πολιτική

Νέα κόντρα Τζάκρη - Ραγκούση: Ανέσυραν τα ηχητικά της επίμαχης αντιπαράθεσης Αυγέρη - Ραγκούση

Νέα κόντρα Τζάκρη - Ραγκούση: Ανέσυραν τα ηχητικά της επίμαχης αντιπαράθεσης Αυγέρη - Ραγκούση
Ανέβηκαν οι τόνοι στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Όσα έγιναν μεταξύ Ραγκούση - Τζάκρη.

Νέα κόντρα ξέσπασε στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του Γιάννη Ραγκούση και της Θεοδώρας Τζάκρη, με τον Γιάννη Ραγκούση μάλιστα να ζητά να χρησιμοποιηθούν τα πρακτικά (ηχογραφήσεις) επίμαχης συνεδρίασης του οργάνου προ εξαμήνου, κατά την οποία η Θεοδώρα Τζάκρη τον κατηγορεί ότι προχώρησε σε κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος της τότε Εκπροσώπου Τύπου, Δώρας Αυγέρη.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, τελικά ακούστηκαν αποσπάσματα των ηχητικών εκείνης της συνεδρίασης, για τα οποία η πλειοψηφία των μελών της ΠΓ φέρεται να αποφάνθηκε ότι δεν επιβεβαιώνουν τους διαλόγους που περιέχονται σε σχετικό δημοσίευμα που είχε ασχοληθεί με το θέμα, μετά από σχετική αντιπαράθεση Ραγκούση-Τζάκρη την προηγούμενη εβδομάδα, πάλι σε συνεδρίαση της ΠΓ.

«Θα σε διακόπτω όσο θέλω»

Για παράδειγμα, το ηχητικό της συνεδρίασης φαίνεται ότι διαψεύδει πως η Δώρα Αυγέρη είχε διακόψει τον Αλέκο Φλαμπουράρη, λέγοντας: «Σύντροφε Αλέκο, συγνώμη που σε διακόπτω». Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, στο ηχητικό που «έπαιξε» στη χθεσινή ΠΓ ακούστηκε η Δώρα Αυγέρη να λέει δύο φορές: «Θα σε διακόπτω όσο θέλω».

Διαψεύδεται ότι δεν παρενέβη η Σβίγκου

Κατά τις πληροφορίες του Dnews, η πλειοψηφία των μελών του οργάνου χθες χαρακτήρισε ψευδείς τους διαλόγους που έχουν δημοσιευτεί, με τη γραμματέα του κόμματος, μάλιστα, να το επισημαίνει αρκετές φορές. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως η ίδια δεν ενεπλάκη στην αντιπαράθεση Ραγκούση-Αυγέρη, ενώ χθες ακούστηκε στο ηχητικό να παρεμβαίνει.

Ρήγας, Τεληγιορίδου, Δούρου υποστήριξαν την Τζάκρη

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της Θεοδώρας Τζάκρη τοποθετήθηκαν χθες οι Πάνος Ρήγας, Ολυμπία Τεληγιορίδου και Ρένα Δούρου, ενώ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς ζήτησε να ξεπεραστούν αυτά τα ζητήματα γιατί βλάπτουν το κόμμα.

Η πλειοψηφία αποφάνθηκε ότι οι δημοσιευμένοι διάλογοι είναι ανακριβείς

Αντιθέτως, περίπου 10 μέλη του οργάνου συμφώνησαν ότι οι διάλογοι στο δημοσίευμα είναι ψευδείς.

Τί είχε συμβεί την προηγούμενη εβδομάδα

Το εν λόγω ζήτημα είχε ανοίξει την προηγούμενη εβδομάδα στον απόηχο των καταγγελιών της Κατερίνας Νοτοπούλου για bullying εις βάρος της από τον Στέφανο Κασσελάκη, με τον Γιάννη Ραγκούση και την Όλγα Γεροβασιλη, να κατηγορούν στη συνέχεια τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτες του ότι είχε προβεί και σε άλλες κακοποιητικές συμπεριφορές έναντι άλλων προσώπων. Λίγες μέρες μετά, η Θεοδώρα Τζάκρη είχε κατηγορήσει σε τηλεοπτική της εμφάνιση τον Γιάννη Ραγκούση ότι σε συνεδρίαση της ΠΓ προ εξαμήνου είχε προβεί σε κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος της Δώρας Αυγέρη. Το θέμα είχε προκαλέσει αντιπαράθεση και στη συνεδρίαση της ΠΓ την προηγούμενη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Θεοδώρα Τζάκρη και ο Γιάννης Ραγκούσης είχαν προχωρήσει και σε σχετικές ανακοινώσεις.

NETWORK