Πολιτική

Ερντογάν στους δημοσιογράφους: «Συζητήσαμε για το Αιγαίο με τον Μητσοτάκη - Δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων»

Ερντογάν στους δημοσιογράφους: «Συζητήσαμε για το Αιγαίο με τον Μητσοτάκη - Δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Όσα αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με το Anadolu για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη.

Τα σχέδια για τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου Ελλάδας – Τουρκία στις αρχές του 2025 αλλά και τις διαφορές των δύο χωρών στο Αιγαίο συζήτησαν Ερντογάν και Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι κατά τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι δυο τους συζήτησαν σχέδια για τη συνεδρίαση στις αρχές του 2025 και εξέτασαν τις διαφορές των δύο χωρών στο Αιγαίο, μετέδωσε το Anadolu.

Πρόσθεσε ακόμα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Το Ανώτατο Στρατηγικό Συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας έχει στόχο να αντιμετωπίσει τα διάφορα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε ανώτατο επίπεδο και να θέσει θεσμικά θεμέλια για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μέχρι στιγμής Μητσοτάκης και Ερντογάν έχουν συναντηθεί πέντε φορές, με πιο πρόσφατη πέρυσι στην Ελλάδα.