Πολιτική

Νέα Αριστερά για προσαγωγές στο ΕΜΠ: «Επικίνδυνη κυβέρνηση»

Νέα Αριστερά για προσαγωγές στο ΕΜΠ: «Επικίνδυνη κυβέρνηση» Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ/ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος βρέθηκε στο Πολυτεχνείο στην συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων και του σωματείου των ερευνητών μετά την εισβολή της αστυνομίας και τις προσαγωγές.

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την κυβέρνηση η Νέα Αριστερά αναφορικά με τις προσαγωγές που έγιναν νωρίτερα στο ΕΜΠ.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος καθώς και φοιτητές και φοιτήτριες μέλη της Νέας Αριστεράς, βρέθηκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου στην συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων και του σωματείου των ερευνητών μετά την εισβολή της αστυνομίας και τις προσαγωγές.

«Μια κυβέρνηση που θεωρεί απειλή ερευνητές και φοιτητές είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη» σχολιάσει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά και τονίζει πως «η εισβολή ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στον χώρο του Πολυτεχνείου και οι προσαγωγές φοιτητών και ερευνητών δεν είναι εικόνα δημοκρατίας» σχολίασε σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

Επισήμανε ακόμα πως «οι Πρυτανικές Αρχές έχουν την ευθύνη να προασπίζουν την ελευθερία της έκφρασης και της ακαδημαϊκής ελευθερίας, να προστατεύουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους εργαζόμενους, τους ερευνητές και τις ερευνήτριες και όχι να προκαλούν χάος και συνθήκες αυταρχικού καθεστώτος μέσα στα πανεπιστήμια».

Η Νέα Αριστερά δηλώνει τη συμπαράστασή της και καταλήγει την ανακοίνωσή της λέγοντας πως «είμαστε στο πλευρό των ερευνητών και των φοιτητικών συλλόγων που υπερασπίζονται το θεμελιώδες δικαίωμα της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια. Είμαστε στο πλευρό των ερευνητών και ερευνητικών που αγωνίζονται για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας».