Πολιτική

Ανδρουλάκης: Μαζί θα κερδίσουμε το κλειστό σύστημα εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου

Ανδρουλάκης: Μαζί θα κερδίσουμε το κλειστό σύστημα εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου
«Με δικές μου πρωτοβουλίες δύο φορές πιάσαμε τον Μητσοτάκη με τη "γίδα στην πλάτη" και παραιτήθηκε το μισό Μαξίμου», τόνισε σε ομιλία του στη Νέα Σμύρνη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη Νέα Σμύρνη βρέθηκε το Σάββατο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος υπεραμύνθηκε του τρίπτυχου πολιτική αυτονομία-ενότητα-ανανέωση που υπηρέτησε με τις πολιτικές του πρωτοβουλίες τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

«Αν δεν έλεγα "ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης", θα μέναμε όρθιοι στις διπλές εκλογές; Αν επαναλάμβανα τη γνωστή γραμμή ότι "δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη", το ΠΑΣΟΚ θα άντεχε στις μυλόπετρες του δικομματισμού; Τότε κάποιοι επέμεναν να πω μέχρι και το όνομα του Πρωθυπουργού! Κάποιοι είχαν αμπαλάρει τα σχέδιά τους στον βωμό, -λένε-, της "σταθερότητας". Στον βωμό της "σταθερότητας", δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνά με τη Νέα Δημοκρατία. Και άλλοι στον βωμό της "μεγάλης Κεντροαριστεράς" να εργαλειοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά, δεν έστησα γέφυρες, τις γκρέμισα για να είμαστε πολιτικά αυτόνομοι και σήμερα το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φιλοδοξεί να είναι όχι μόνο αντιπολίτευση, αλλά αυριανή κυβέρνηση», επισήμανε με έμφαση.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η πολιτική στρατηγική, που ακολουθήθηκε και η προσπάθεια του απλού κόσμου της παράταξης, έφεραν τα πρώτα στέρεα βήματα και τώρα τη νέα προοπτική, που ανοίγεται για το ΠΑΣΟΚ.

«Με δικές μου πρωτοβουλίες δύο φορές πιάσαμε τον Μητσοτάκη με τη "γίδα στην πλάτη" και παραιτήθηκε το μισό Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κασσελάκης πότε πήραν μια πρωτοβουλία που επέφερε έστω μια στρατηγική ήττα στον κ. Μητσοτάκη εδώ και δυόμισι χρόνια; Το καλοκαίρι του 2022 παραιτήθηκε το μισό Μαξίμου και με την πρόταση μομφής πριν από μερικούς μήνες επαναλήφθηκε. Γιατί; Γιατί οι πρωτοβουλίες μου ήταν πάντα θεσμικές, στο προσκήνιο, χωρίς διχαστικό λόγο, χωρίς δεύτερες σκέψεις», ανέφερε.

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε όχι με τον δικό μου κόπο, αλλά με τον δικό σας, τους αγώνες σας και την πίστη σας ότι δεν θα μπούμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Κι ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλο τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ που έμεινε στα δύσκολα και το κράτησε όρθιο. Μαζί θα κερδίσουμε και στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου. Μαζί θα κερδίσουμε και τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Σας τιμώ και σας σέβομαι», σημείωσε ως προς τις επερχόμενες εσωκομματικές κάλπες.

«Να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Δεν έφυγε τυχαία ο κόσμος από το ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται ούτε αλαζονεία, ούτε καθεστωτισμός, ούτε πάθος για εξουσία. Χρειάζεται αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Με αυτά τα όπλα είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε αυτό το κλειστό σύστημα εξουσίας που έχει στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, γιατί δεν υπηρετεί τον λαό. Δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Υπηρετεί μόνο την εξουσία τους», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.