Πολιτική

Νέα Αριστερά: Ομολογία ανικανότητας Κικίλια, τουρίστας υπουργός, να πάει άμεσα σπίτι του

Νέα Αριστερά: Ομολογία ανικανότητας Κικίλια, τουρίστας υπουργός, να πάει άμεσα σπίτι του Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Ο Κικίλιας «προκαλεί και ταυτόχρονα να γελοιοποιείται δημοσίως», τονίζει η Νέα Αριστερά.

Ο Βασίλης Κικίλιας πρέπει «να πάει άμεσα σπίτι του», τονίζει η Νέα Αριστερά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη φωτιά στην Κορινθία, η οποία μαίνεται για τρίτη ημέρα.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας «προκαλεί και ταυτόχρονα να γελοιοποιείται δημοσίως», επισημαίνει η Νέα Αριστερά. Χαρακτηρίζει υπουργό «τουρίστα» τον Βασίλη Κικίλια και κάνει λόγο για «συγκλονιστική ομολογία ανικανότητάς» του, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

«Τρίτη ημέρα και η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο την Κυριακή συνεχίζει να καίει με το μέτωπο να πλησιάζει στα Τρίκαλα Κορινθίας. Τρίτη ημέρα που μια πυρκαγιά στα τέλη Σεπτέμβρη δεν μπορεί να ελεγχθεί. Τρίτη ημέρα ανυπολόγιστης καταστροφής με ολόκληρους δήμους να τυλίγονται στις φλόγες. Με δυο νεκρούς πολίτες, τραυματίες κατοίκους και πυροσβέστες. Αυτό είναι που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σήμερα στην βουλή ως “εκκρεμότητα” που πρέπει να τελειώσει», αναφέρει η Νέα Αριστερά.

«“Δεν περιμέναμε ότι σε αυτή την περίοδο θα είχαμε τόσες πολλές πυρκαγιές” δήλωσε ο... τουρίστας υπουργός Κλιματικής Κρίσης. Μάλιστα ο κύριος Κικίλιας επανέλαβε την γνωστή καραμέλα για το ιδιαίτερο ανάγλυφο της περιοχής και τις ιδιαίτερες συνθήκες.

Η ομολογία ανικανότητας του κ. Κικίλια είναι συγκλονιστική. Ιδίως όταν η συγκεκριμένη περιοχή είχε τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό την Κυριακή. Ας ενημερώσει κάποιος τον υπουργό ότι κλιματική κρίση σημαίνει επιμήκυνση των συνθηκών του καλοκαιριού ακόμα και τον Σεπτέμβρη», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Πλάι στην ανικανότητα υπάρχει και η αντικειμενική ευθύνη της πολιτικής και ιδεολογικής εμμονής. Δεν πάνε πολλές μέρες από όταν ο κ. Κικίλιας δήλωνε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι οι συμβάσεις 2.500 εποχικών πυροσβεστών δεν θα ανανεωθούν. Για πέμπτη χρονιά η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει προσλάβει πυροσβέστες. Για πέμπτη χρονιά συνεχίζει στο δόγμα της εκκένωσης και της ατομικής ευθύνης», επισημαίνει.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει, ούτε μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες, τα δάση και τις περιουσίες. Ακόμα όμως και για αυτή την κυβέρνηση ο κ. Κικίλιας πρέπει να πάει άμεσα στο σπίτι του αντί να προκαλεί και ταυτόχρονα να γελοιοποιείται δημοσίως», καταλήγει η Νέα Αριστερά.