Πολιτική

Συναγερμός στην κυβέρνηση από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Συναγερμός στην κυβέρνηση από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ
Στις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Σε κατάσταση συναγερμού και η ελληνική κυβέρνηση μπροστά στην επικίνδυνη κλιμάκωση που σηματοδοτεί η πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Στις 16.30 αύριο το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση που δημιουργείται και και τις ενδεχόμενες συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν και για την χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης και από Λίβανο και από Ισραήλ το οποίο εφόσον απαιτηθεί θα ενεργοποιηθεί.

Για την ώρα πάντως δεν έχουν ζητηθεί εκκενώσεις.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει στην διάρκεια του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου την ανησυχία του για την διάχυση των εχθροπραξιών στον Λίβανο και για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και είχε τονίσει ότι η ειρήνη στη περιοχή είναι προϋπόθεση σταθερότητας, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε μία ταχεία αποκλιμάκωση για να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο ενός γενικευμένου πολέμου στο Νότιο Λίβανο.

Όσον αφορά τους Έλληνες που βρίσκονται στην περιοχή είχε επισημάνει ότι είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα και έχουμε εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης, εάν αυτό απαιτηθεί.