Πολιτική

Χαρίτσης: Η ανεξέλεγκτη γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή ανοίγει την πόρτα της αβύσσου

Χαρίτσης: Η ανεξέλεγκτη γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή ανοίγει την πόρτα της αβύσσου Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
Ο Αλέξης Χαρίτσης ζητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να λάβει πρωτοβουλία για την ειρήνη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας, αναφέρει ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Σε ανάρτησή του εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις ενώ ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να λάβει αμέσως χωρίς καθυστερήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ειρήνη».

Στην ανάρτηση του ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η ανεξέλεγκτη γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή με την εμπλοκή και του Ιράν ανοίγει την πόρτα της αβύσσου. Η ευθύνη βαραίνει συντριπτικά την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου και τις ΗΠΑ που την στηρίζουν.

»Η σύμπλευση με την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά στην χώρα μας. Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί από τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην άλλη πλευρά της Μεσογείου. Δεν είμαστε Ελβετία ούτε Λουξεμβούργο. Βρισκόμαστε δίπλα στον όλεθρο του πολέμου και οι συνέπειες για την χώρα θα είναι πολλαπλάσιες και πολύ πιο επώδυνες από ότι για την υπόλοιπη Ε.Ε.  Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει να λάβει τώρα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ειρήνη.
Για πόσο ακόμα η Ελλάδα και η Ε.Ε. θα ανέχονται και θα παρατηρούν απαθείς την πορεία προς την καταστροφή;
Δράση για την ειρήνη ΤΩΡΑ».

{https://www.facebook.com/acharitsis/posts/pfbid024bPjXhWrpJcYorPnsyKQEfmP2r67LPw8bJDNZV35EHsBQXfhGyBkNchseWZdsh4l}