Πολιτική

Λευτέρης Αυγενάκης: Χόρεψε Μαλεβιζιώτη με «καλούς φίλους από όλη την Ελλάδα»

Λευτέρης Αυγενάκης: Χόρεψε Μαλεβιζιώτη με «καλούς φίλους από όλη την Ελλάδα» Φωτογραφία: Facebook
«Απολαύσαμε μια ξεχωριστή βραδιά με κρητική μουσική» έγραψε στην ανάρτησή του.

«Καλούς και αγαπητούς φίλους από κάθε γωνιά της Ελλάδας» δέχθηκε στο καζάνι στον Στείρωνα, στην Κρήτη, ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του, «απολαύσαμε μια ξεχωριστή βραδιά με κρητική μουσική από το συγκρότημα του Γιάννη Σπινθάκη, μεζέδες, άφθονο κρασί και ρακή». Μάλιστα, το ekriti.gr δημοσίευσε και βίντεο από τον μαλεβιώτικο χορό του Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο μαλεβιζιώτικος χορός ή Μαλεβιζιώτης είναι ένας κρητικός χορός ο οποίος ονομάστηκε έτσι καθώς χορεύτηκε πρώτα στην Επαρχία Μαλεβιζίου. Συναντάται και ως καστρινός παίρνοντας το όνομά του από το Ηράκλειο που παλιά ονομαζόταν Κάστρο. Είναι αλματώδης χορός. Πρόκειται για έναν από τους πιο γρήγορους και ζωηρούς κρητικούς χορούς. Γι' αυτό τον λόγο, είναι και ένας από τους πιο αγαπητούς. Χορεύεται σε κύκλο, με τα χέρια πιασμένα από τις παλάμες στο ύψος των ώμων και τους αγκώνες λυγισμένους.

{https://www.youtube.com/watch?v=20JxMajtJ-g}

{https://www.facebook.com/avgenakis.gr/posts/pfbid0vp7y6tQs6CFRLpZwueVsGioSCZSgX6neHLjf5iMa21haXyVi28qjp7vJYuYoBDkpl}

Ολόκληρη η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη:

Στο καζάνι στον Στείρωνα, παρέα με καλούς και αγαπητούς φίλους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, απολαύσαμε μια ξεχωριστή βραδιά με κρητική μουσική από το συγκρότημα του Γιάννη Σπινθάκη, μεζέδες, άφθονο κρασί και ρακή.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσοι κατάφεραν να φτάσουν στο Ηράκλειο από κάθε γωνιά της χώρας μας! Να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου, πάλι στο ίδιο μέρος!