Πολιτική

Σε συνέδριο «πραγματικής ανανέωσης» προχωρά η Νέα Αριστερά

Σε συνέδριο «πραγματικής ανανέωσης» προχωρά η Νέα Αριστερά Φωτογραφία: intime
Μετά την έγκριση των θέσεων και του καταστατικού επόμενος σταθμός το Συνέδριο της Νεάς Αριστεράς, με πηγές του υπό σύσταση κόμματος να κάνουν λόγο για «συνέδριο πραγματικής ανανέωσης» και «κάλεσμα στους χιλιάδες ανένταχτους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες για μια νέα αρχή».

Οι εργασίες του Πανελλαδικού Μεταβατικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, με το βλέμμα πλέον να είναι στραμμένο στο Πρώτο Συνέδριο στις 7-10 Νοεμβρίου, καθώς και στη συγκυρία που αυτό θα διεξαχθεί ενόσω ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε καθοδικό σπιράλ εσωστρέφειας και δημοσκοπικής υποχώρησης.

Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών, στο ΣΕΦ παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν σε βάθος το κείμενο θέσεων και το καταστατικό, με πηγές του κόμματος να κάνουν λόγο για «πλούσιο και γόνιμο διάλογο».

Σήμερα, Δευτέρα, τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά τις τροπολογίες που κατατέθηκαν και παρουσιάστηκαν αναλυτικά. Σκοπός της διαδικασίας είναι να μην ακολουθηθεί μια λογική fast track αλλά οι όποιες προσθήκες ή αλλαγές να εγκριθούν με τα στελέχη να έχουν πλήρη εικόνα και γνώση των κειμένων.

Μετά την διαδικασία των τροπολογιών θα προκύψουν τα τελικά κείμενα τόσο για τις θέσεις όσο και για το καταστατικό τα οποία θα πάνε προς τελική έγκριση στο συνέδριο, θα αποτελέσουν την βάση του προσυνεδριακού διαλόγου που θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο Αλ. Χαρίτσης στην εισηγητική του ομιλία περιέγραψε τον στόχο του Πρώτου Συνεδρίου της Νεάς Αριστεράς επιμένοντας στην ανάγκη της ανανέωσης: «ένα συνέδριο διαλόγου, αντιπαράθεσης, σύνθεσης με αποκλειστικό γνώμονα πώς την επόμενη μέρα η Αριστερά στη χώρα μας να υπερβεί την ιστορική της κρίση και να αποτελέσει τη θετική διέξοδο στις καταστροφικές πολιτικές της Δεξιάς.

Ένα συνέδριο ουσιαστικής ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα, το οποίο θα αντικαταστήσει τα μεταβατικά όργανα και σχήματα με τα οποία δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα με εκλεγμένες και δημοκρατικά ελεγχόμενες δομές ενός σύγχρονου κόμματος της Αριστεράς.

Ένα συνέδριο τέλος, το οποίο θα λειτουργήσει ως ανοιχτή πρόσκληση στους χιλιάδες ανένταχτους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες που, είτε μας ψήφισαν, είτε όχι στις Ευρωεκλογές, νιώθουν την ανάγκη μιας ριζικής νέας αρχής»