Πολιτική

Το Μαξίμου στοχοποιεί Καραμανλή και Σαμαρά - Πυρ ομαδόν κατά των δυο πρώην

Το Μαξίμου στοχοποιεί Καραμανλή και Σαμαρά - Πυρ ομαδόν κατά των δυο πρώην Φωτογραφία: ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ
Φιλοκυβερνητικά μέσα επιτίθενται κατά ριπάς στους δυο πρώην πρωθυπουργούς- Βαθαίνει το ρήγμα στη ΝΔ, επανέρχονται οι βουλευτές.

Νευρική κρίση προκαλεί στο μέγαρο Μαξίμου η νέα κοινή εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση απονομής των βραβείων για την επιχειρηματικότητα του ΕΕΑ στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Στο επίκεντρο της κριτικής τόσο αυτή καθ΄ εαυτή η κοινή εμφάνιση των δυο πρωθυπουργών, που ασφαλώς αποτελεί πολιτικό μήνυμα, όσο και το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά ή είχε χειραψία με τον ...Αλέξη Χαρίτση! Σήμερα τα «Παιχνίδια Εξουσίας» (ΕΔΩ) δημοσιοποιούν μια δεύτερη άρνηση των Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Μεϊμαράκη να συμμετάσχουν αυτή τη φορά σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τα 50χρονα της ΝΔ με βασικό ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέρες τώρα, άλλωστε, μέσω φιλικών μέσων το Μαξίμου στοχοποιεί τόσο τον Κώστα Καραμανλή όσο -κυρίως- τον Αντώνη Σαμαρά. Αρχική επιδίωξη ήταν να απομονωθεί ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός και «να σπάσει το δίδυμο», καθώς ο Κώστας Καραμανλής δεν θεωρείται «ακραίος», όσο τουλάχιστον ο Αντώνης Σαμαράς με τον οποίο είναι θέμα χρόνου πότε το Μαξίμου θα τον «αδειάσει» δημοσίως!

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ρήγμα στη ΝΔ βαθαίνει, όπως φάνηκε από την αντιπαράθεση του «καραμανλικού» Γιώργου Βλάχου με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για την προστασία των δανειοληπτών, αλλά και από τον Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, παρότι οι δυο τελευταίοι συναντήθηκαν τελευταία κατ΄ ιδίαν με τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια του Μαξίμου να «ουδετεροποιήσει» τους διαφωνούντες «γαλάζιους» βουλευτές. Οι «αντάρτες» βουλευτές, πάντως, ετοιμάζουν νέες ερωτήσεις προς αρμόδιους υπουργούς, με "ταυτοτικά" (=δεξιά) θέματα για τη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας και κατ΄ αυτόν τον τρόπο το διχασμό που δημιουργείται στο κυβερνών κόμμα.

Το «ξεκαθάρισμα» μόλις ξεκινάει...