Πολιτική

Τι φέρνει προς ψήφιση ο πρωθυπουργός με στόχο να διχάσει το ΠΑΣΟΚ

Τι φέρνει προς ψήφιση ο πρωθυπουργός με στόχο να διχάσει το ΠΑΣΟΚ
Μητσοτάκης-Ανδρουλάκης: Ραντεβού στη ...Βουλή.

Το ραντεβού που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον Νίκο Ανδρουλάκη κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα γίνει. Το σίγουρο ραντεβού των δύο ανδρών , πάντως, θα είναι στη βουλή και μάλιστα σύντομα.

Η κυβέρνηση βάζει με το... καλημέρα δύο σπαζοκεφαλιές στον αναβαπτισμένο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρώτον, ετοιμάζεται να προτείνει για τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη τον καθηγητή Δημήτρη Σωτηρόπουλο που προέρχεται από το κέντρο. Στο Μαξίμου περιμένουν με ενδιαφέρον να δουν την στάση που θα τηρήσει στη βουλή το ΠΑΣΟΚ δεδομένου ότι η εκλογή του προϋποθέτει αυξημένη πλειοψηφία.

Δεύτερον, η κυβέρνηση προγραμματίζει να εισάγει σύντομα στην βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει μία σειρά από διατάξεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στο ΑΣΕΠ να γίνει πιο ευέλικτο ώστε να μην καθυστερούν οι προσλήψεις είτε των γιατρών είτε άλλων ειδικοτήτων.

«Θα τα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ ή όχι;» αναρωτιούνται στο Μαξίμου εκτιμώντας ότι όποια στάση και αν τηρήσει το ΠΑΣΟΚ θα φέρει τον Ν. Ανδρουλάκη σε δύσκολη θέση: Είτε να καταψηφίσει και να εκτεθεί στα μάτια του κεντροαριστερού ψηφοφόρου είτε να υπερψηφίσει και να κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι κάνει το αντιπολιτευτικό του «ντεμπούτο» ψηφίζοντας κυβερνητικά νομοσχέδια.

«Ιδού το ερώτημα» λένε στην κυβέρνηση και περιμένουν…