Πολιτική

Γεροβασίλη: Σχέδιο του Κασσελάκη η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Γεροβασίλη: Σχέδιο του Κασσελάκη η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
«Ήταν και έπαψε να είναι πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης. Εξελέγη και εξέπεσε. Τελειώσαμε μ’ αυτό» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Mega.

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την εκπομπή «Live News» με τον δημοσιογράφο, Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα η Δ’ Αντιπρόεδρος της ΒτΕ και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα αρχικά για τους ισχυρισμούς του κ. Κασσελάκη στη χθεσινή του συνέντευξη ότι γίνεται παραβίαση του καταστατικού του κόμματος, η κυρία Γεροβασίλη απάντησε ότι «όλα έγιναν με βάση το καταστατικό, όπως πρέπει» και πρόσθεσε ότι «το κόμμα είναι ο γνήσιος ερμηνευτής του καταστατικού, διότι είναι ο συντάξας, ο ψηφίσας και ο εφαρμόζων».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να μην εγκρίνει την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, η Όλγα Γεροβασίλη αναρωτήθηκε σκωπτικά: «Αν ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είναι πολύ στενοχωρημένος από τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, πει στις 24 του μηνός ότι καταθέτει υποψηφιότητα, γίνεται δεκτός; Ο παραλληλισμός μου δεν είναι τυχαίος. Διότι τον είδα πολύ στεναχωρημένο τον κ. Γεωργιάδη. Ήταν και έπαψε να είναι πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης. Εξελέγη και εξέπεσε. Τελειώσαμε μ’ αυτό» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Έχω πλήρη συναίσθηση ότι αυτή τη στιγμή η εικόνα του χώρου μας είναι ενοχλητική για τους πολίτες» σημείωσε έπειτα η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση στον κ. Κασσελάκη λέγοντας ότι «εξαιτίας του κ. Κασσελάκη φτάσαμε στο 7 – 8% στις δημοσκοπήσεις» καθώς και για το γεγονός ότι στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχασε σχεδόν 400.000 ψηφοφόρους σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023. «Υλοποιεί ένα σχέδιο ο κ. Κασσελάκης: Απαξίωση και διαγραφή του παρελθόντος. Μαύρα ταμεία, υπονομευτής ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι εμείς κλπ. Αυτό το σχέδιο υλοποιεί ο κ. Κασσελάκης και γι’ αυτό τρίβει τα χέρια της Νέα Δημοκρατία. Απαξιώνει όλο τον κομματικό μηχανισμό, τα όργανα, τους ανθρώπους και θέλει να ηγηθεί σ’ αυτό το κόμμα. Πώς είναι δυνατόν;» υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Επίσης, η κυρία Γεροβασίλη κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για στοχοποίηση των εργαζόμενων του κόμματος και τόνισε ότι είναι ψέμα ότι 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι επαγγελματικά στελέχη και ότι είναι περίπου 10. «Υπάρχει κανένα κόμμα που δεν έχει επαγγελματικά στελέχη;» αναρωτήθηκε και σημείωσε ότι μέχρι τώρα δούλευαν για τον κ. Κασσελάκη. «Τότε ήταν καλοί και τώρα είναι κακοί και με θράσος, δια τηλεοράσεως, έλεγε να πάνε να δουλέψουν έξω;» αναρωτήθηκε η κυρία Γεροβασίλη και τόνισε: «Έχει επάγγελμα ο κ. Κασσελάκης εκτός από το να θέλει να γίνει πρόεδρος στο κόμμα; Διότι, εμείς έχουμε επαγγέλματα. Ορατά».

«Εκτιμώ ότι όλα θα γίνουν κανονικά» σημείωσε σε επόμενη ερώτηση αναφορικά με το επικείμενο συνέδριο του κόμματος απαντώντας έπειτα από ερώτηση του δημοσιογράφου ότι «αφήνει παράθυρο»: «Ναι, γιατί ο πρώην πρόεδρος κάθε μέρα μας ετοιμάζει μία έκπληξη. Σας θυμίζω ότι μέχρι προχθές σε video και καλούσε τον κόσμο να έρθει έξω από το χώρο του συνεδρίου. Είναι αυτή συμπεριφορά κάποιου, ο οποίος θέλει να προεδρεύσει στο κόμμα; Καλεί κόσμο, όπως κάλεσε και στην Κεντρική Επιτροπή και στη συνέχεια έλεγε ότι δεν είναι ο ίδιος από πίσω, αλλά κάποιος άλλος;». Η κυρία Γεροβασίλη επανέλαβε στο σημείο αυτό ότι «είναι σχέδιο, που λέγεται ‘διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ’, εξυπηρετώντας το αφήγημα της ΝΔ. Είναι αυτό που δεν κατάφερε να κάνει όλο το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Δεν ξέρω μέχρι πού θα πάει το σχέδιο διάλυσης το οποίο επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Εγώ προσωπικά θέλω να γίνει το Συνέδριο στις προκαθορισμένες ημερομηνίες. Εκτός αν έρθει να μας βάλει ‘βόμβα’ ή ‘τορπίλη’ - πολιτικά προφανώς - ο κ. Κασσελάκης. Εάν προχωρήσει το σχέδιο με τις προβοκάτσιες, θα έχουμε πρόβλημα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ο χώρος μας να ευτελίζεται κατ’ αυτό τον τρόπο» ανέφερε επίσης η Όλγα Γεροβασίλη. Τέλος, σε ερώτηση του κου Ευαγγελάτου, ότι υπάρχει η εκτίμηση ότι η ΚΕ έχει πάρει την απόφαση πώς ό,τι και να γίνει, δεν θα αφήσει τον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος, απάντησε: «Αυτό έχει ήδη κριθεί, δεν θα είναι υποψήφιος, δεν μπαίνει τέτοια συζήτηση περαιτέρω, ούτε στο Συνέδριο».

Όσα είπε η Όλγα Γεροβασίλη