Πολιτική

Ο «ρεπόρτερ» Γιώργος Αυτιάς μας ενημερώνει για την ακρίβεια στις Βρυξέλλες

Ο «ρεπόρτερ» Γιώργος Αυτιάς μας ενημερώνει για την ακρίβεια στις Βρυξέλλες Φωτογραφία: Eurokinissi
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αυτιάς δεν ξέχασε την «ερευνητική» δημοσιογραφία που υπηρετούσε για δεκαετίες.

Και ευρωβουλευτής και ρεπόρτερ στο Βέλγιο ο Γιώργος Αυτιάς. Σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, παρουσίασε ρεπορτάζ με τιμές σε λαϊκή των Βρυξελλών, θέλοντας ατυχώς να τις συγκρίνει με αυτές στην Ελλάδα.

Στο βίντεο παρακάτω ο Γιώργος Αυτιάς κάνει ρεπορτάζ παρουσιάζοντας τις όντως πανάκριβες τιμές των ψαριών σε λαϊκή αγορά των Βρυξελλών. Ο παρουσιαστής Γιώργος Οικονόμου χαρακτήρισε «ληστρικές» τις τιμές στο Βέλγιο τονίζοντας πως «μας έπεσε το σαγόνι». Συμπλήρωσε δε, πως ο κατώτατος μισθός στο βίντεο «μη φανταστείτε ότι έχει καμία τρελή διαφορά με εδώ. Άντε να είναι 1.000-1.100 ευρώ.

Οι τιμές στα προϊόντα που παρουσιάστηκαν είναι όντως ακριβές ωστόσο, χρειάζεται μία δόρθωση. Ο κατώτατος μισθός στο Βέλγιο είναι 2.029 ευρώ, πάνω από 3 φορές δηλαδή σε σύγκριση με τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα.

Καταγράφοντας τις τιμές ο ευρωβουλευτές ανέφερε στο βίντεο «εδώ στην κεντρική αγορά των Βρυξελλών βρήκαμε λάδι Μεσσαρά 750 ml στα 15 ευρώ. Τσακιστές ελιές 20 ευρώ το κιλό, 20 ευρώ το κιλό έχουν και οι ξηροί καρποί». Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής παρουσίασε τις τιμές στα ψάρια: 32,90 ευρώ το χταπόδι, 54,64 ευρώ τα μπαρμπούνια, 49,80ευρώ η τσιπούρα, 49,80 ευρώ και τα φαγκριά, ενώ προς 74,85 ευρώ πωλείται στις Βρυξέλλες το φιλέτο του μπαρμπουνιού.