Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Τρία χρόνια από τον θάνατό της - Ανδρουλάκης, Δούκας, Διαμαντοπούλου στο μνημόσυνο (εικόνες)

Φώφη Γεννηματά: Τρία χρόνια από τον θάνατό της - Ανδρουλάκης, Δούκας, Διαμαντοπούλου στο μνημόσυνο (εικόνες) Φωτογραφία: Eurokinissi
Εκτός από την οικογένειά της, το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, βουλευτές και στελέχη του κόμματος, καθώς και οι επί χρόνια στενοί συνεργάτες της.

Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο της αείμνηστης προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά τελέστηκε σήμερα (20/10) στις 12:30 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Παρόντες ήταν ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά Ανδρέας Τσούνης και τα παιδιά της, το όλον ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Χάρης Δούκας, που χθες παντρεύτηκε στη Θήβα, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο Κώστας Γείτονας ο Δημήτρης Ρέππας, ο Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί ακόμη.

gennimata_1_d17e7.jpg

gennimata_2_740b1.jpg

gennimata_3_38445.jpg

gennimata_4_6d2f1.jpg

gennimata_5_7722b.jpg

gennimata_6_677dd.jpg

gennimata_7_86bb9.jpg

gennimata_8_22f2b.jpg

gennimata_9_1e861.jpg

«Τρία χρόνια πέρασαν, όμως η αστείρευτη δύναμη και η αισιοδοξία της Φώφης Γεννηματά είναι βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας. Πιστεύω ότι οι προσπάθειες μας θα δικαιώσουν και τον δικό της μεγάλο αγώνα, στα πιο κρίσιμα για την πολιτική επιβίωση της παράταξής μας χρόνια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης μετά το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά είχε διατελέσει πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής την περίοδο 2018-2021 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά το 2015-2021. Στις 11 Οκτωβρίου 2021 έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου μετά από μεγάλη επιδείνωση τη υγείας της άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου. Είχε διαγνωστεί από το 2008 με καρκίνο του μαστού.

Η κηδεία της είχε γίνει δημοσία δαπάνη με τιμές εν ενεργεία υπουργού, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, μετά το σύντομο λαϊκό προσκύνημα που προηγήθηκε. Ενταφιάστηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στον τάφο της οικογένειας Γεννηματά.