Πολιτική

Novartis: Γεωργιάδης και Λοβέρδος σχολιάζουν την άρση του καθετώτος των προστατευόμενων μαρτύρων

Novartis: Γεωργιάδης και Λοβέρδος σχολιάζουν την άρση του καθετώτος των προστατευόμενων μαρτύρων Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Για ημέρα δικαίωσης κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας για την υπόθεση Novartis.

«Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας για την άρση του καθεστώτος προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Υγείας έγραψε στο «Χ» πως «Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου. Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη. Πέρασα χίλιους κόπους, βάσανα και θυσίες αλλά η Δικαιοσύνη έλαμψε. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας» έγραψε σε ανάρτησή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ημέρα δικαίωσης

Για ημέρα δικαίωσης κάνει λόγο και ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Η σημερινή απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να αφαιρέσει -επιτέλους- την προστασία από τους δύο συκοφάντες, που ψευδώς κατηγόρησαν και εμένα και άλλους 9 συναδέλφους μου για τη Novartis, είναι μία ημέρα δικαίωσης. Όμως το προσωπικό στοιχείο υποχωρεί μπροστά στο συμφέρον της Δημοκρατίας.

»Tο μείζον εδώ δεν είναι να τους τιμωρήσουμε, αυτά θα τα αποφασίσει η Δικαιοσύνη με θεσμικό τρόπο. Το μείζον εδώ είναι να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν, διότι αποκλείεται μόνοι τους να σκέφθηκαν τέτοια τερατώδη ψεύδη. Η διαλεύκανση αυτής της πτυχής είναι ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον η εργαλειοποίηση των θεσμών για Πολιτικούς Σκοπούς. Αυτό αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνον εμάς τους 10» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τους οποίους αίρεται το καθεστώς είναι δύο και έφεραν τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Μετά την σοβαρή αυτή εξέλιξη πολιτικοί που ενεπλάκη το όνομα τους στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, μπορούν να στραφούν σε βάρος τους.