Πολιτική

Αύριο στην Αθήνα ο Φάιμαν - Να σταματήσει η καταστροφολογία

Αύριο στην Αθήνα ο Φάιμαν - Να σταματήσει η καταστροφολογία Αύριο στην Αθήνα ο Φάιμαν - Να σταματήσει η καταστροφολογία Φωτογραφία: Αύριο στην Αθήνα ο Φάιμαν - Να σταματήσει η καταστροφολογία
Αύριο στην Αθήνα ο Φάιμαν - Να σταματήσει η καταστροφολογία Να σταματήσει η καταστροφολογία για την Ελλάδα, να τερματιστεί η ακραία πολιτική λιτότητας και να οικοδομηθεί μια μεσοπρόθεσμη προοπτική που θα ξαναδώσει ελπίδα στους ανθρώπους, ζητάει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Ο Αυστριακός καγκελάριος φθάνει αύριο στην Αθήνα όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα επισκεφθεί κοινωνικές εγκαταστάσεις για να σχηματίσει ίδια εικόνα της κατάστασης στη χώρα.

Ο κ. Φάιμαν είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι πρέπει να σταματήσει πλέον αυτό που συμβαίνει τώρα, δηλαδή η συζήτηση ως προς την Ελλάδα να γίνεται ολοένα και συχνότερα για ενδεχόμενες καταστροφές, ενώ εκείνο που απαιτείται τώρα είναι μεσοπρόθεσμες λύσεις, για παράδειγμα ένα πενταετές σχέδιο, για το οποίο, όπως ο ίδιος πιστεύει, θα υπήρχε κατά βάση συνεννόηση, με το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή να είναι η οικοδόμηση μιας μεσοπρόθεσμης προοπτικής, που θα ξαναδώσει ελπίδα στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν η χειρότερη από όλες τις λύσεις, και για το λόγο αυτό ο ίδιος προειδοποιεί όλους όσοι «σπεκουλάρουν» με ένα Grexit, ότι αυτό είναι «εξαιρετικά επικίνδυνο».

Ο Αυστριακός καγκελάριος επισημαίνει πως η ακραία πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει τα χρέη της, και γι’ αυτό τον λόγο από την πλευρά του υποστηρίζει τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει χρήματα στα κρατικά ταμεία μέσα από την καταπολέμηση της διαφθοράς.