Πολιτική

Suddeutsche Zeitung: Πιθανή μια έκτακτη Συνόδος Κορυφής την Παρασκευή

Suddeutsche Zeitung: Πιθανή μια έκτακτη Συνόδος Κορυφής την Παρακευή Suddeutsche Zeitung: Πιθανή μια έκτακτη Συνόδος Κορυφής την Παρακευή Φωτογραφία: Suddeutsche Zeitung: Πιθανή μια έκτακτη Συνόδος Κορυφής την Παρακευή
Suddeutsche Zeitung: Πιθανή μια έκτακτη Συνόδος Κορυφής την Παρασκευή Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung κάνει λόγο για capital controls ως αποτέλεσμα του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες προσανατολίζονται στη σύγκληση μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Παρακευή, με επίκεντρο την Ελλάδα. Όπως αναφέρει, σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση και εκεί, η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να επιβάλει ειδικό νόμο για το έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega στο Βερολίνο πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στο Eurogroup της Πέμπτης και ότι είναι πιο πιθανή μια πολιτική λύση από τη Σύνοδο Κορυφής. Εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα εξεταστεί η πιθανότητα του προγράμματος έως τον Νοέμβριο, με χρηματοδότηση έως το 2018.