Πολιτική

Ντάισελμπλουμ: Την Τρίτη τελος το πρόγραμμα

Ντάισελμπλουμ: Την Τρίτη τελος το πρόγραμμα Ντάισελμπλουμ: Την Τρίτη τελος το πρόγραμμα
Ντάισελμπλουμ: Την Τρίτη τελος το πρόγραμμα Το ελληνικό πρόγραμμα λήγει την Τρίτη το βράδυ και θα λήξει την Τρίτη το βράδυ, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Ο ίδιος είπε ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε παράταση ενός μηνός αλλά δεν θα υπήρχε, όπως ανέφερε, χρηματοδότηση.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε ακόμη τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι οι 18 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν εκ νέου στη συνέχεια χωρίς τον Γιάννη Βαρουφάκη, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα και να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ. Σημείωσε ακόμη ότι ο Έλληνας υπουργός δεν συμφωνεί με τη δήλωση των υπόλοιπων 18.

Σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας ανέφερε ότι αρμόδια για να απαντήσει επί αυτού του ζητήματος είναι η ΕΚΤ, ενώ τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πληρώσει τα δάνειά της.

Ο επικεφαλής του Eurogroup υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που αποφάσισε να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες συνεχίζονταν μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, ενώ ερωτηθείς για το τί θα γίνει από εδώ και πέρα είπε ότι μόνο το κοινοβούλιο της Ελλάδας μπορεί να λάβει τη σωστή απόφαση.