Πολιτική

Καρφιά Αλ. Τσίπρα στο λόμπι της δραχμής: Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του

Καρφιά Αλ. Τσίπρα στο λόμπι της δραχμής: Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του Καρφιά Αλ. Τσίπρα στο λόμπι της δραχμής: Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του
Καρφιά Αλ. Τσίπρα στο λόμπι της δραχμής: Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του Με μία δραματική δευτερολογία του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

«Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup, αλλά δεν πήρα εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη».

«Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του, δεν θα δεχθώ να μην υπάρξει δεδηλωμένη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα καθαρά ενοχλημένος από την ενδεχόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί η στάση Λαφαζάνη και της Αριστερή πλατφόρμας που κατέθεσε κείμενο πρόταση για έξοδο της χώρας από το ευρώ και μετάβαση στην δραχμή.

«Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος» είπε.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του σε συγκινησιακό κλίμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δάκρυσε όταν είπε:

«Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί", κάτι που προκάλεσε και τα χειροκροτήματα των παριστάμενων βουλευτών.

Λίγο αργότερα, παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβερνησης Γ. Δραγασάκης ζήτησε "επιτέλους να κυβερνήσουμε", προτείνοντας την αξιολόγηση των στελεχών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ως προς αυτό. Επίσης πρόσθεσε: "πρέπει να αποφασίσουμε ποια είναι η θέση μας στην Ευρώπη". Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι κατά τον ίδιο δεν υπάρχει εναλλακτική.