Πολιτική

Ο Αλ. Τσίπρας "μαδάει την μαργαρίτα" για τις εκλογές

Ο Αλ. Τσίπρας "μαδάει την μαργαρίτα" για τις εκλογές Ο Αλ. Τσίπρας "μαδάει την μαργαρίτα" για τις εκλογές
Ο Αλ. Τσίπρας "μαδάει την μαργαρίτα" για τις εκλογές Η κυβέρνηση ψιθυρίζει δεξιά και αριστερά πως η συμφωνία είναι κοντά και πως θα κλείσει το αργότερο μέχρι τις 20 Αυγούστου, ώστε να μην χρειαστεί ένα νέο δάνειο γέφυρα.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να τελειώσει γρήγορα με την συμφωνία, ώστε να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη πολιτική φθορά και στη συνέχεια να στραφεί στον πονοκέφαλο του εσωτερικού μετώπου μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένο πως το γυαλί έχει σπάσει, Μαξίμου και αντάρτες προσπαθούν να μην χρεωθούν το αναμενόμενο πολιτικό διαζύγιο.

Αν και κανείς στην αντιπολίτευση δεν θέλει εκλογές, αυτές φαίνεται πως είναι μονόδρομος για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έτσι πιστεύει πως τόσο θα ξεκαθαρίσει το εσωτερικό τοπίο, όσο και οτι θα ανανεώσει την θητεία του πριν τα μέτρα γίνουν πραγματικότητα για την τσέπη των πολιτών, αφού ο λογαριασμός στο τέλος του έτους θα είναι ιδιαίτερα βαρύς.

Ήδη οι φήμες για πιθανές ημερομηνίες είναι πολλές - 11 και 25 Οκτωβρίου- αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και έναν εκλογικό αιφνιδιασμό μέσα στον Σεπτέμβρη.

Το μεγάλο ερώτημα είναι με ποια μορφή θα συμμετάσχουν στην εκλογική μάχη οι διαφωνούντες και πόση φθορά θα προκαλέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, με το εκλογικό τοπίο να μοιάζει με κινούμενη άμμο.