Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Στις εκλογές ζητάμε καθαρή εντολή 4ετίας

Αλέξης Τσίπρας: Στις εκλογές ζητάμε καθαρή εντολή 4ετίας Αλέξης Τσίπρας: Στις εκλογές ζητάμε καθαρή εντολή 4ετίας
Αλέξης Τσίπρας: Στις εκλογές ζητάμε καθαρή εντολή 4ετίας Μια καθαρή εντολή με ορίζοντα τετραετίας έθεσε ως εκλογικό στόχο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος, όπως είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επίσης να μην μετατραπεί η εκλογική μάχη σε εμφύλιο της Αριστεράς, ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προβάλει ένα αριστερό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα, σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ με στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου για τον απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

Με αυτήν την κατεύθυνση πρότεινε τη συγκρότηση ενός μεγάλου πανελλαδικού σώματος από μέλη της κεντρικής επιτροπής και μέλη των νομαρχιακών επιτροπών, όπου θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, στη διάρκεια της συνεδρίασης υπέβαλε την παραίτησή του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, ο οποίος ωστόσο παραμένει στο κόμμα.

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η προετοιμασία για τα ψηφοδέλτια και τη στρατηγική του κόμματος, ενώ προγραμματίζονται επίσης οι εξορμήσεις στην περιφέρεια και την Αθήνα, καθώς και οι ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα.