Πολιτική

Για στοχευμένες επιθέσεις στο μεταναστευτικό έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας

Για στοχευμένες επιθέσεις στο μεταναστευτικό έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας Για στοχευμένες επιθέσεις στο μεταναστευτικό έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας
Για στοχευμένες επιθέσεις στο μεταναστευτικό έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας «Φθάνει με την υποκρισία και την στοχευμένη επίθεση κατά της κυβέρνησης», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση για το μεταναστευτικό και σε δηλώσεις της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ίδρυσε χαρτοφυλάκιο για την μετανάστευση, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν επιχειρήσεις σκούπα στην Ομόνοια. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , αλλά και το Ποτάμι, είπε ο κ.Τσίπρας, μας κατηγορούν ότι καλούμε πρόσφυγες , ενώ είμαστε μπροστά σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Παραλάβαμε το απόλυτο μηδέν, είπε ο κ. Τσίπρας και υπενθύμισε ότι ο ίδιος έθεσε το θέμα στην ΕΕ μαζί με τον κ. Ρέντσι και πετύχαμε την αναδιανομή προσφύγων, ενώ πριν υπήρχε απραξία. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται με ευθύνη και όχι με λαϊκισμό, είπε ο κ.Τσίπρας

Για την υπηρεσιακή κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι κινείται στα βήματα που ετοίμασε η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι είναι υποκρισία να επικρίνεται η κυβέρνησή του που αντιμετώπισε το πρόβλημα με ευαισθησία.

Σε ερώτηση σχετικά με την αναζήτηση εναλλακτικής λύσης στην Ρωσία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ήταν αναγκαία η επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων που ήταν πράξη ευθύνης στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής . Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι ποτέ δεν πήγε στη Ρωσία για να ζητήσει χρήματα, γιατί, όπως είπε, γνωρίζει ότι μια χώρα που είναι υπερχρεωμένη δεν μπορεί να ζητά κάλυψη που είναι εκτός πλαισίου ευρωζώνης. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, πήγαμε σε Ρωσία, Κίνα και αλλού για να διαμορφώσουμε συνεργασίες σε πολλά θέματα, ενεργειακά, οικονομικά και αναδείξαμε την Ελλάδα ως πεδίο σταθερότητας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, είπε ο κ. Τσίπρας.

Στο ερώτημα πως θα αντιμετώπιζε μια κρίση στο Αιγαίο ευρισκόμενος στη Ρωσία, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την απορία του διερωτώμενος, ότι αν ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε Ρωσία ή Κίνα ήταν ανοιχτός σε κρίσεις; Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι αντιμετώπισε με επιτυχία την κρίση με την Τουρκία όταν η 'Αγκυρα, δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή στο Αιγαίο ως πεδίο βολής. Απέκτησε κύρος , σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα εξωτερικά θέματα, είπε ο κ. Τσίπρας.