Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Θα πάψουν να πληρώνουν τα βάρη τα συνήθη υποζύγια

Αλέξης Τσίπρας: Θα πάψουν να πληρώνουν τα βάρη τα συνήθη υποζύγια Αλέξης Τσίπρας: Θα πάψουν να πληρώνουν τα βάρη τα συνήθη υποζύγια
Αλέξης Τσίπρας: Θα πάψουν να πληρώνουν τα βάρη τα συνήθη υποζύγια Στην πάταξη της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο όλων των εμπλεκομένων στις λίστες φοροφυγάδων δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, πως θα προχωρήσει η αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως η δικαιοσύνη απερίσπαστη θα κάνει το καθήκον της.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως θα πάψει το σύστημα της ευνοιοκρατίας, της αναξιοκρατίας, της φοροδιαφυγής των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της διαφθοράς, που ευαγγελίζεται το παλαιό πολιτικό κατεστημένο και κατηγόρησε τη ΝΔ πως «αυτό το οποίο θέλει, είναι μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται πάνω στα κοινωνικά ερείπια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, ότι θα πάψουν να πληρώνουν τα βάρη της κρίσης τα συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες και ανέφερε πως το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, για μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη ελληνική οικονομία, «θα στηρίζεται στην αξιοπρεπή εργασία που θα ανακτά την ανταγωνιστικότητα της βασιζόμενη πάνω στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της χώρας και των ανθρώπων της, με έμφαση στην ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντος, αγαθών και υπηρεσιών και με επένδυση στην καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία.

Παράλληλα τόνισε, «θα συνεχιστεί η μάχη που ξεκινήσαμε για την ανασυγκρότηση της φορολογικής διοίκησης και που ήδη αποδίδει καρπούς».

Υπογράμμισε πως, «ο καθαρός αέρας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα στόματα να ανοίγουν και τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να προχωρά κάνοντας τη δουλειά της». Πρόσθεσε δε, πως, «ο δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ στέλνει νέες πληροφορίες και μηνύματα μέσω της κατάθεσής του στους Έλληνες εισαγγελείς» και τόνισε, «να μην διανοηθεί λοιπόν κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά θα είμαστε οι εγγυητές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, που τιμά το καθήκον και την αποστολή της».

«Μην ανησυχείτε και άλλα στόματα θα ανοίξουν αν συνεχίσει να πνέει ο καθαρός αέρας και δεν τον πνίξει η δυσωδία του παλιού πολιτικού συστήματος. Να μην το επιτρέψουμε. Να τελειώνουμε με τις λίστες των φοροφυγάδων, για να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι αυτά που χρωστούν στον ελληνικό λαό. Για να τελειώνουμε με τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τους μιντιάρχες, που δεν σέβονται τίποτα, τα θαλασσοδάνεια και τις μίζες. Για να αποκτήσουμε ένα κοινωνικό κράτος, την υγεία και την παιδεία που αξίζει σε ένα κράτος που θέλει να σέβεται τους πολίτες του. Για να συνεχίσει να πνέει ο αέρας της δημοκρατίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης».