Οικονομία

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις προσλήψεις ΟΒΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις προσλήψεις ΟΒΑ στις Ειδικές Δυνάμεις Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις προσλήψεις ΟΒΑ στις Ειδικές Δυνάμεις
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις προσλήψεις ΟΒΑ στις Ειδικές Δυνάμεις Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις προσλήψεις ΟΒΑ στις Ειδικές Δυνάμεις και θα διαρκέσουν έως την 27 Ιουν 2014 .Οι προσλήψεις θα γίνουν με την ανακατάταξη και επανακατάταξη των οπλιτών ή εφέδρων των Ενόπλων Δυνάμεων για βραχεία περίοδο.

Ειδικότερα με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Υπουργού Οικονομικών εγκρίθηκε η ανακατάταξη-επανακατάταξη 25 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης για τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς.

Η απόφαση όριζε ότι πλέον ότι οι οπλίτες ή έφεδροι που έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς κατά τη διάρκεια εκπλήρωσης της στρατιωτικής τους υποχρέωσης από το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Οπλιτών Ειδικών Δυνάμεων και τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών σωρευτικά ανακατατάσσονται ή επανακατα-τάσσονται εθελοντικά για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας στον Στρατό Ξηράς ανεξάρτητα από τον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν ή στην εφεδρεία του οποίου ανήκουν, εφόσον δεν παρήλθε ένα έτος από την ημερομηνία οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω εκπλήρωσης της στρατιωτικής τους υποχρέωσης και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για ανακατάταξη ή επανακατάταξη, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ειδικότητα που τους απονεμήθηκε.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα που περιγράφονται στην προκήρυξη στο τέλος της σελίδας να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους (αρχική ένταξη στο θεσμό των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης), τα απαιτούμενα δικαιολογητικά 

Οι ενδιαφερόμενοι και διαθέτοντες τα απαιτούμενα προσόντα οπλίτες ή έφεδροι υποχρεούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά έως την 27 Ιουν 2014 (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα), όπως παρακάτω :

(1) Οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν εφόσον απολύονται οριστικώς από 27 Ιουλ 14 έως 27 Σεπ 14.
(2) Οι έφεδροι, στις Στρατολογικές Υπηρεσίες (ΣΥ), στις οποίες υπάγονται ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαμονής τους, εφόσον δεν έχει παρέλθει ένα (1) έτος από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Οι Μονάδες και οι Στρατολογικές Υπηρεσίες θα ελέγχουν την πληρότητα των δικαιολογητικών και τα υποβάλλουν, εντός πέντε (5) ημερών, στη ΔΣΛ/ΓΕΣ, αφού επισυνάψουν πλήρες ΑΦΜ, το οποίο ειδικά για τους υπηρετούντες να είναι ελεγμένο και θεωρημένο από την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία. Επιπλέον, οι Στρατολογικές Υπηρεσίες, η 1η-2 ΜΑΛ και η ΣΧΑΛ την 30 Ιουν 2014 να υποβάλουν με τηλεομοιοτυπία στο ΓΕΣ/ΔΣΛ τη συγκεντρωτική κατάσταση , με τα στοιχεία των υποψηφίων που υπέβαλαν εμπροθέσμως δικαιολογητικά, (αριθμ. FAX 2106552163).

Σε περίπτωση κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι δεν πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα του Παραρτήματος «Α» ή υποβάλλουν εκπροθέσμως τα δικαιολογητικά , οι Σ.Υ. και οι Μονάδες (εφόσον οι ενδιαφερόμενοι επιμένουν) να τα παραλαμβάνουν και να τα υποβάλλουν στο ΓΕΣ/ΔΣΛ αφού συνταχθεί σχετική πράξη επί της αιτήσεως για το εν γνώσει των ενδιαφερομένων εκπρόθεσμο της αιτήσεως ή ελλιπές των τυπικών προσόντων, την οποία και θα υπογράφουν οι ενδιαφερόμενοι.

Οι έφεδροι που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, σε εκτέλεση του άρθρου 3 παρ. 2γ του (ε) σχετικού και προκειμένου να εξετασθεί η σωματική τους ικανότητα, θα παραπεμφθούν άμεσα στην πλησιέστερη στον τόπο διαμονής τους Υγειονομική Επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων , κατόπιν παραπεμπτικού εγγράφου που θα λάβουν από το ΔΣΛ/ΓΕΣ.

Τα κριτήρια επιλογής περιγράφονται στην προκήρυξη που επισυνάπτεται στο τέλος της σελίδας  Οι αθλητικές δοκιμασίες θα διεξαχθούν σε ημερομηνίες που θα καθορισθούν μετά την 27 Ιουν 2014 στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) στον Ασπρόπυργο Αττικής. Οι υποψήφιοι οπλίτες να ενημερωθούν για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αθλητικών δοκιμασιών με μέριμνα της Μονάδας που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους, ενώ οι έφεδροι είναι υπεύθυνοι να επικοινωνήσουν με τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, στις οποίες υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους, για να λάβουν γνώση των ημερομηνιών διεξαγωγής τους.

Με μέριμνα του ΓΕΣ/ΔΕΔ να συγκροτηθούν επιτροπές για τη μο-ριοδότηση των υποψηφίων ΟΒΑ βάσει των κριτηρίων . Μετά το πέρας των αθλητικών δοκιμασιών το ΓΕΣ/ΔΕΔ συντάσσει τους πίνακες μορι-οδότησης και τους διαβιβάζει στο ΓΕΣ/ΔΣΛ, το οποίο ενεργεί για την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με την οποία εγκρίνεται η ανακατάταξη ή επανακατάταξη των επιτυχόντων και καθορίζεται η διάρκειά της.

Με την ίδια απόφαση καθορίζεται η ημερομηνία και η Μονάδα της ανακατάταξης ή επανακατάτα-ξης, όπως παρακάτω:
(1) Οι οπλίτες ανακατατάσσονται την ημερομηνία που θα απολύονταν οριστικά από τις τάξεις των Στρατού Ξηράς ή κατά τις ημερομηνίες κατατάξεως των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών στην περίπτωση που απολυθούν πριν την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.
(2) Οι έφεδροι επανακατατάσσονται, κατά τις ημερομηνίες κατάταξης των Εκπαιδευτικών Σειρών των Στρατευσίμων Οπλιτών.

Οι αρχικά ανακατατασσόμενοι οπλίτες και οι αρχικά επανακατατασσόμενοι έφεδροι  δύνανται να ζητήσουν την παράταση της ανακατάταξης ή επανακατάταξής τους μέχρι δύο (2) ακόμη φορές διαρκείας (5) ετών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας η καθεμία.

Σε περίπτωση διακοπής της ανακατάταξης ή επανακατάταξής τους για οποιοδήποτε λόγο, εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις που προβλέπονται και για την απόλυση των οπλιτών που εκπληρώνουν στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση.

Οι Μονάδες να αναφέρουν στο ΓΕΣ/ΔΕΔ- ΔΣΛ - ΔΟΘ - ΟΛΚΕΣ και να γνωρίσουν στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία, την ημερομηνία ανακατάταξης η επανακατάταξης κάθε οπλίτη ή εφέδρου που ανακατατάσσεται καθώς και κάθε άλλη μεταβολή (όπως διακοπή-λήξη-παράταση ανακατάταξης ή επανακατάταξης κ.λ.π.). Οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, μετά την ανακατάταξη ή επανακα-τάταξή τους, παρακολουθούνται από τη ΔΟΘ/ΓΕΣ.

όλη η προκήρυξη εδώ